Economia

L’Audiència Nacional jutjarà al març la demanda dels sindicats contra l’ERO de Ryanair

Els denunciants asseguren que el procés ha estat “una autèntica coacció, frau de llei i intent d’engany”

La demanda interposada pels sindicats dels tripulants de cabina i pilots d’avió contra Ryanair per impugnar l’ERO ja té data de judici. Segons han anunciat els mateixos sindicats, serà el 10 de març a l’Audiència Nacional.

Els sindicats van decidir recórrer als tribunals perquè consideren que l’ERO, que també ha afectat treballadors de l’aeroport de Girona, ha estat “una autèntica coacció, frau de llei i intent d’engany”, a banda d’un “clar exemple de l’incompliment de l’obligació de negociar amb bona fe”.

La demanda també engloba els tancaments de bases a les Canàries i creuen que durant les negociacions s’han complert “múltiples irregularitats i incompliments de la legislació espanyola” que “han de conduir” als tribunals a “declarar la nul·litat” dels acomiadaments col·lectius plantejats.

En la demanda, els sindicats al·legaven que la companyia no va acreditar els motius de l’ERO i que l’expedient es basava en les pèrdues que suposava el retard en les entregues dels Boieng 737-MAX, la incertesa d’un impacte del Brexit en els vols a les Canàries i una baixada de demanda dels vols a Girona durant l’hivern.

Tot i això, USOC, Sitcpla i Sepla (els tres sindicats demandants) exposaven que l’estacionalitat a la terminal gironina ha estat “una constant” des que Ryanair va obrir la seva base. Per altra banda, consideraven que l’aerolínia tampoc ha pogut demostrar el descens en demanda i facturació a les illes Canàries.

En la demanda hi ha un apartat exclusivament dedicat a les negociacions amb els treballadors de la base gironina. Els sindicats ho consideren una “autèntica coacció”, ja que van oferir als treballadors passar a ser fixos discontinus, a canvi que els representants sindicals acceptessin “l’acomiadament de la resta de companys en termes de mínims legals” o que aquests acceptessin les “limitades places vacants fora de l’estat espanyol que no estan bloquejades”.

Totes aquestes suposades “irregularitats”, també assenyalades per un informe de la Inspecció de Treball arribaran a judici el 10 de març, després de la demanda interposada pels sindicats a l’Audiència Nacional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia