Economia

ICL Iberia invertirà 77 milions al port de Barcelona

Construirà una terminal al moll Álvarez de la Campa

Substituirà l’actual del moll del Contradic

ICL Iberia, la societat hòlding del Grup ICL amb seu a Catalunya i l’única companyia productora de sal i potassa a l’Estat, invertirà 77 milions d’euros en un nova terminal al moll Álvarez de la Campa del port de Barcelona per substituir l’actual, situada al moll del Contradic. L’objectiu de la infraestructura, presentada ahir, és millorar l’eficiència i la productivitat, i s’ha tingut en compte la capacitat de manipulació del producte salí. A més, permetrà de duplicar la quantitat de mineral que l’empresa trasllada de les plantes del Bages fins al port, on arriben un milió de tones cada any gràcies a l’acord que el grup té amb FGC per ampliar la freqüència i la capacitat de trens.

D’altra banda, la capacitat de càrrega dels vaixells es multiplicarà i passarà de les 800.000 tones actuals a aproximadament quatre milions de tones, amb la possibilitat de carregar dos vaixells de forma simultània. El moll tindrà una longitud de 400 metres i 14 metres de calat, a més de dues grues de 52 metres d’alçària. La nova terminal portuària també inclourà un edifici d’oficines i dos magatzems amb gairebé 22.000 metres quadrats de superfície i capacitat per a 220.000 tones. També 2,7 quilòmetres de cintes transportadores i una terminal ferroviària interior, amb quatre vies de 450 metres.

ICL Iberia també va presentar ahir la rampa de Cabanasses, un projecte geològicament complex a Súria, perquè té un desnivell de 20% i 900 metres de profunditat. Es tracta d’un túnel de 5.000 metres de llargada que connectarà la mina amb la planta de tractament. Es preveu que la rampa estigui operativa durant el quart trimestre d’enguany, fet que consolidarà gradualment l’activitat minera de Súria i Sallent, perquè permetrà de produir un milió de tones de potassa anuals a Súria. A l’acte institucional de presentació dels projectes, hi van assistir el conseller de Territori, Damià Calvet, i altres personalitats, com la presidenta del Port, Mercè Conesa, i els màxims directius d’ICL, com el seu president, Raviv Zoller.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA