Els productes per a celíacs són un segment de mercat per explotar i amb una clientela potencial en augment

Només un 30% dels productes elaborats no contenen gluten i el preu és més elevat

Dibosch va iniciar ahir unes jornades en què, durant tres dies, es posaran sobre la taula les millors alternatives per a la higiene professional. La manipulació i comercialització d'aliments per a celíacs va ser la ponència inaugural, que va anar a càrrec de Salvador Carmaniu, director de qualitat i seguretat alimentària de Sant Dalmai, elaboradora d'embotits cuits, rostits i carn fresca. Productes 100% lliures de gluten –que és la proteïna que es troba en el blat, el sègol, l'ordi o la civada.

Els celíacs tenen un mercat limitat de productes elaborats aptes per al seu consum. Només el 30% no tenen gluten. I són cars. Això comporta que les famílies amb un celíac a casa tinguin una despesa addicional d'uns 1.500 euros a l'any en alimentació. Per Carmaniu, aquest segment de mercat «és una oportunitat, incrementa el valor de la marca de l'empresa i permet entrar en un sector amb una clientela en augment i fidel».

Apostar pels aliments sense gluten, però, implica més exigència a l'empresa. Carmaniu va insistir en la metodologia de manipular els aliments per garantir que no es «contaminin» de gluten. «Cal exigir garanties al proveïdor de matèries primeres, detectar quins punts en el procés poden ser susceptibles de contaminació creuada i evitar-los i informar al consumidor amb una base fiable». Tocar la sal després de manipular farina, per exemple, és un punt de contaminació creuada. Per tant, la neteja dels estris i la separació dels aliments és bàsica. Sant Dalmai, garanteix els seus productes amb unes auditories que realitza la FACE, la Federació d'Associacions de Celíacs d'Espanya.

Més de 360 professionals

Durant tres dies, Dibosch obre les portes de la seva empresa per donar a conèixer la seva estructura i organització de treball. Està previst que a les ponències i jornades de treball hi participin uns 160 professionals de la higiene i la seguretat alimentària. A part, més de 200 clients visitaran les instal·lacions per copsar en primera persona el dia a dia de Dibosch. «És una oportunitat per veure les possibilitats del seu proveïdor», explica Francesc Bosch, gerent de Dibosch. Afegeix que les jornades intenten abordar aquells temes sensibles per al sector, com són la salut, la sostenibilitat, l'eficiència i l'estalvi. Així, en la resta de ponències es parlarà de temes com el control de la contaminació electromagnètica dins la higiene, sobre productes químics més sostenibles o sistemes informàtics per a la gestió dels processos d'higiene a la indústria alimentària.

Curs pràctic de manteniment de fregadores

Les jornades també ofereixen cursos pràctics, com el de manteniment de màquines fregadores –que es repetirà avui i demà–. Un altre atractiu és la presentació de novetats en el mercat de la neteja professional. Així, s'hi pot veure la gamma de fregadores més silencioses del mercat; la màquina més petita que escombra, frega i seca; nous sistemes de neteja amb escuma o raspalls per a la indústria alimentària; una àmplia gamma de dispensadors de cel·lulosa de mans, dosificadors i accessoris per a lavabos, o un dispensador automàtic per cobrir el calçat, premiat per la seva innovació i indicat per a la indústria alimentària i centres sanitaris, entre altres rams.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.