Economia

Xifres patronals i laborals

Pèrdues de facturació i una afectació laboral molt relativa

Acció, l’agència de la Generalitat per a la competitivitat de les empreses, estimava ahir que les companyies catalanes que havien de participar en el MWC deixaran de facturar al voltant de 9,1 milions, segons una estimació feta a partir d’una enquesta efectuada entre les companyies que hi van participar l’any passat. Paral·lelament, la patronal Pimec va xifrar en 220 milions les pèrdues que la cancel·lació del MWC suposarà per a les pimes catalanes. Segons la patronal presidida per Josep González, els sectors especialment afectats seran l’hostaleria i la restauració, el comerç, els serveis de mobilitat i les tecnològiques. “El servei de taxis també tindrà pèrdues, però relatives –va comentar González–, perquè el servei continua funcionant dia a dia, i per tant té una afectació complementària.”

A la consternació de l’entitat per la decisió de la GSMA s’hi va afegir també l’altra gran patronal catalana, Foment del Treball. El seu president, Josep Sánchez Llibre, va lamentar les “pèrdues milionàries” per a l’economia, que l’organització xifra en uns 500 milions, però va instar a “girar full” davant d’aquest “virus maleït” i projectar la mirada cap a l’edició del saló del 2021.

Quant als altres agents socials, els sindicats, les valoracions eren ahir d’un altre caire, tot i que també es van mostrar decebuts per la suspensió de la fira. Núria Gilgado, secretària de polítiques sindicals d’UGT, va declarar a aquest diari que s’ha sobredimensionat l’impacte laboral de la mesura. “Es tracta de contractes laborals molt curts, de dos o tres dies, per fer feines en general precàries”, un fet que el sindicat ja va denunciar l’edició passada del certamen. Per Gilgado, la dada de pèrdua de llocs de treball que s’ha fet pública des d’alguns àmbits, 14.000 concretament, “no és real”, i més si es té en compte que l’any passat, amb la celebració del Mobile, les dades de l’atur del febrer no van reflectir cap increment en la contractació en el sector serveis, sinó més aviat al contrari. CCOO, per la seva banda, va lamentar la “gestió alarmista” que s’ha fet del tema.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA