Economia

economia

Fainé destaca el valor social de les caixes i els bancs minoristes

Isidre Fainé, president de la Fundació La Caixa, presideix des de l’any 2018 l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoritaris (WSBI n’és la sigla en anglès), que aquesta setmana ha dut a terme el seu comitè de presidents a Ciutat de Mèxic per fer balanç de l’activitat d’aquest organisme internacional, que representa els interessos de 6.760 caixes d’estalvis i bancs minoritaris de tot el món. Durant la trobada, en la qual també va participar l’empresari Carlos Slim, Fainé va destacar el valor social de les entitats financeres, que es posa de manifest pel fet que en total destinen a acció social més de 1.300 milions d’euros anuals. Segons Fainé, aquesta inversió “està plenament alineada amb el principal propòsit del WSBI, que és promoure la sostenibilitat econòmica i social amb l’objectiu de contribuir al progrés i al benestar de les persones, especialment d’aquelles que es troben en una situació de vulnerabilitat i que, per tant, tenen menys oportunitats de futur”.

El WSBI va néixer l’any 1924 i té un total de 15 bilions d’euros de balanç, amb 1.700 milions de clients de prop de 80 estats. El mandat de Fainé s’acaba el 2011. Les seves prioritats són consolidar la interlocució amb els principals organismes internacionals i fomentar la inclusió financera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia