Economia

L’ATA critica que el govern espanyol segueix sense “atendre el clam per suspendre la quota” dels autònoms

L’associació demana a l’executiu que “no generi més confusió”

El ministeri d’Hisenda ha descartat per ara suspendre el pagament de les quotes dels autònoms

La Federació Nacional d’Associacions de Treballadors Autònoms (ATA) ha lamentat aquest dimarts en un comunicat que el govern espanyol segueixi sense decretar la suspensió de les quotes d’autònoms.

En el comunicat, l’ATA recorda que hi ha un “clam” per suspendre la quota, i afirma que molts autònoms han hagut de tancar o han perdut moltes vendes i no podran pagar la quota sense ingressos ni liquiditat.

En aquest sentit, ha advertit que sense la suspensió es generaran “recàrrecs i morositat que dificultarà el cobrament de la prestació” per cessament d’activitat.

L’ATA exigeix al govern de l’Estat que “no generi més confusió” als autònoms, perquè “tots pagaran la quota el 31 de març si no ho impedeix”.

L’ATA sí que ha valorat positivament les línies de crèdit i finançament que rebran un 80% d’aval de l’Estat, que considera que facilitarà el crèdit als autònoms.

Aquesta ha estat la reacció a l’anunci que aquest dimarts al migdia ha fet la ministra d’Hisenda i portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, després de la reunió del consell de ministres.

En aquesta roda de premsa, Montero ha descartat per ara suspendre el pagament de les quotes dels autònoms, tal com ha reclamat el col·lectiu. Montero ha defensat que l’executiu de Pedro Sánchez ha posat “especial interès” a permetre que tan autònoms com pimes tinguin “estabilitat” mentre dura la crisi derivada del coronavirus i en garantir-los una “recuperació en el menor temps possible”.

En roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres, Montero ha recordat que el govern espanyol ja ha aprovat diverses mesures que beneficien els autònoms com la possibilitat d’ajornar sis mesos el pagament d’impostos –tres dels quals sense interessos– o de rebre una prestació per cessament d’activitat.

Montero també ha dit que els autònoms que cessin l’activitat podran demanar no pagar quota a la Seguretat Social i tampoc hauran de pagar-les si fan un ERTO, en cas de tenir treballadors a càrrec seu. A més, Montero ha dit que podran demanar crèdits amb un aval de l’Estat del 80%, mesura aprovada aquest mateix dimarts.

Montero ha afirmat que l’executiu anirà acompanyant l’evolució de la crisi del coronavirus amb més mesures si ho entén necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona