Economia

Els càmpings aguanten les reserves de l’estiu

S’han tancat tots, però en alguns hi ha clients de llarga estada que no marxen

Els càmpings “aguanten bé” les reserves de juliol i agost que s’havien fet abans de la pandèmia. “Ara ha quedat pràcticament tot anul·lat fins a finals de juny i de moment encara aguantem bé a partir del 10 de juliol”, va explicar ahir Miquel Gotanegra, president de l’Associació de Càmpings de les Comarques de Girona. A més, alguns clients sèniors que han marxat aquests dies perquè els càmpings han hagut de tancar “ho han fet amb recança” i ja han reservat estada a partir del setembre. Precisament aquest any les reserves, igual com passava amb els hotels, “eren molt bones” tant en temporada alta com en baixa perquè “tenim un sector de turisme sènior que ha estat a la Costa Brava i la troben agradable”. És per això que, a més dels càmpings que obren tot l’any, també n’hi ha que allarguen la temporada i obren deu mesos l’any.

Tots tancats al públic

Des de diumenge passat el cent per cent dels càmpings des les comarques gironines estan tancats al públic. Ara només queda algun establiment que encara manté clients de llarga estada –amb caravanes o autocaravanes– que es “resisteixen a marxar” i als quals “la llei els permet quedar-s’hi” perquè no necessiten utilitzar les instal·lacions dels càmpings.

El sector, però, preveu un any dur. Sobretot perquè “ens agafa en el moment més crític de l’any” ja que les empreses han fet inversions en els establiments i “el que calculaven recuperar amb els ingressos de la temporada no ho podran fer”.

Malgrat això, Gotanegra està esperançat i creu que quan es doni per acabada la pandèmia el turisme tornarà. “Si sortim d’aquesta, l’avantatge que tenim és que som una destinació en què el client es mou amb cotxe: l’arc Marsella, Montpeller, Tolosa són poques hores, també Lió o fins i tot Suïssa o el turisme català i el provinent de l’Estat espanyol”, manté Gotanegra. Pel president de l’associació, el turisme de proximitat és molt important i “fa anys que hi estem treballant” i des de fa cinc o sis anys s’està incrementant l’usuari català “que ens està descobrint” i “li agrada el que ha tastat”. “Tenim clients de Vic, Olot o Girona que fa anys ni s’ho haurien pensat”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia