Economia

El BCE elimina el límit de compra de bons del seu programa d’emergència de 750.000 milions

La decisió dona via lliure a Lagarde per assumir més d’un terç del deute públic d’un estat, si fos necessari

El Banc Central Europeu eliminarà els seus propis límits de compra de bons en el programa d’emergència de 750.000 milions d’euros anunciat per combatre el coronavirus, segons es desprèn d’una decisió publicada aquest dijous pel Diari Oficial de la Unió Europea. “Una visió flexible de la composició de les compres del Programa de Compres d’Emergències de la Pandèmia (PEEP, en les sigles en anglès) és essencial”, assegura el BCE, que diu que el consell de govern flexibilitza els límits de compra perquè “poden perjudicar les accions que el sistema de l’Eurozona ha de prendre”. “El sistema no tolerarà cap risc per a una transmissió sense problemes de la seva política monetària cap a totes les jurisdiccions de l’Eurozona”, diu el BCE.

A la pràctica, la decisió dona poder a Frankfurt per fer compres gairebé il·limitades, ja que elimina el límit auto-imposat fins ara de no comprar mai més d’un terç del deute públic d’un determinat estat.

El BCE afirma també que garantirà que l’orientació general del PEEP “cobreixi totes les jurisdiccions de l’Eurozona”.

En tot cas, i per afegir més flexibilitat, Frankfurt també podrà adquirir deute públic amb períodes de venciment més curts dels que hi havia en programes de compra anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia