Economia

Foment demana la suspensió d’impostos com ara l’IVA

Sánchez Llibre diu que moltes empreses no podran pagar les nòmines

Recorden que la CE aposta per la mesura

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, va advertir ahir que milers d’empreses i autònoms no podran pagar a final de mes les nòmines dels seus treballadors, per la qual cosa va tornar a reclamar al govern de Pedro Sánchez que suspengui “immediatament” el pagament d’impostos empresarials, com ara l’IVA, l’IRPF, les cotitzacions socials i l’impost de societats.

“Milers d’empreses i autònoms han tancat els seus negocis, facturen zero i ara arribarà final de mes i no podran pagar les seves nòmines”, va alertar Sánchez Llibre, que va recordar que la suspensió del pagaments d’aquests impostos és una de les mesures considerades com a “prioritàries” per la Comissió Europea. Foment va reclamar ahir a l’executiu de Sánchez que “faci cas a la CE” i que adopti aquestes mesures en el Consell de Ministres d’avui divendres. “Encara hi som a temps”, va dir Sánchez Llibre, que va assegurar que “no prendre decisions ara seria un greu error de conseqüències molt negatives per a l’economia productiva, que evitarà tenir força quan es posi punt final a l’estat d’alarma”.

El Diari Oficial de la Unió Europea del 13 de març –va recordar ahir Foment– recull que aquestes mesures (subsidis salarials i suspensió del pagament de l’impost de societats i de l’IVA o de les cotitzacions socials) alleugen la pressió financera sobre les empreses de manera directa i eficaç. “Són mesures que no entren en l’àmbit del control de les ajudes estatals i poden ser implantades pels estats membres immediatament, sense comptar amb la Comissió”, diu la CE.

La patronal Foment del Treball va expressar ahir la seva “decepció més absoluta davant la falta d’adopció de mesures fiscals” pel govern espanyol, i va recordar que hi ha en joc, entre altres coses, el sector del comerç, el turisme i la restauració.

Precisament, i en una nota conjunta, PimeComerç i Foment Comerç alerten que sense aquestes mesures pal·liatives un 70% de les empreses hauran de tancar o faran un concurs de creditors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia