Economia

Oliu augura que la crisi del coronavirus comportarà nous “sacrificis”

Banc Sabadell va fer ahir la junta d’accionistes de manera telemàtica

Pel seu president, les mesures econòmiques del govern espanyol són encertades

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, va advertir ahir que la crisi provocada per la pandèmia de coronavirus representa un “repte descomunal, del qual no tenim precedents” i va augurar que l’entitat sortirà airosa d’aquesta situació, tot i que haurà d’assumir “algun sacrifici”.

Des d’Alacant, on el Sabadell va fer la seva junta general ordinària d’accionistes de forma telemàtica i amb la participació del 61,57% del capital social, Oliu va analitzar la situació creada arran d’una crisi que, a diferència de la del 2008, que va tenir un origen financer, ha estat “causada per la mateixa societat per defensar-se d’una amenaça mortal”. Per això, va defensar que l’absorció dels costos d’aquesta crisi, que dependran de la durada de les restriccions aprovades pels governs i dels “remeis” que s’apliquin, “s’ha d’afrontar amb la màxima mutualització”. Es tracta d’una crisi, hi va afegir Oliu, que afecta tot el teixit empresarial, pimes, autònoms i grans empreses, de manera que resulta “fonamental” que els estats impulsin les mesures econòmiques més adequades per ajudar a la seva recuperació un cop se superi la pandèmia. En aquest sentit, va assenyalar que “la defensa de la viabilitat del teixit empresarial és la millor defensa per a l’ocupació i, en definitiva, la millor estratègia social”.

La bona direcció

Per Oliu, les mesures anunciades per l’executiu espanyol “van en la bona direcció”, perquè no només dirigeixen la despesa pública a pal·liar els efectes més urgents de la crisi, com són la sanitat i la falta d’ingressos de les famílies vulnerables, sinó que també van orientades al manteniment del teixit empresarial i emprenedor, que “és el que genera ocupació i riquesa de manera sostenible”. “Entre les mesures anunciades pel govern hi ha moratòries, subvencions, avals i garanties públiques perquè el crèdit cobreixi aquest dèficit temporal de solvència social”, va recordar el president del Sabadell.

Tot i les dificultats del moment, els bancs espanyols afronten la situació amb major solvència i liquiditat, de manera que Oliu va augurar que seran “fonamentals” perquè empreses i famílies puguin superar aquesta “sacsejada”. La crisi impactarà també en el banc i és possible que hagi de fer “algun sacrifici”, va reconèixer el president del Sabadell, que tot i això va dir que veu “amb optimisme” el futur gràcies a la solvència de l’entitat i la seva força comercial.

768 milions de benefici

El conseller delegat del banc, Jaume Guardiola, va ser l’encarregat de repassar les magnituds econòmiques del banc en l’últim any, en què el Sabadell va aconseguir un benefici de 768 milions d’euros, 134% més que el 2018, quan el seu resultat es va veure arrossegat pels problemes derivats de la migració tecnològica de la seva filial britànica, TSB. Els accionistes van aprovar la gestió i els comptes anuals de l’entitat i van donar així mateix la conformitat a la proposta de distribució dels 768 milions d’euros de beneficis nets, obtinguts al tancament de l’exercici. La junta va acordar distribuir un dividend brut per acció, amb càrrec al resultat de l’exercici de 2019, de 0,04 euros en efectiu per acció, dels quals 0,02 euros van ser abonats com a dividend a compte el 24 de desembre passat i 0,02 euros seran abonats a partir del pròxim dia 3 d’abril.

Així mateix, es va aprovar el nomenament de Mireia Giné com a consellera independent que cobreix la vacant deixada per Teresa Garcia-Milà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida