Economia

El SEPE treballa perquè els aturats cobrin a principis de maig

Reconeix més de 224.000 prestacions en un dia

Les prestacions són del 70% de la base reguladora, descomptant-hi l’IRPF i les cotitzacions a la Seguretat Social

El servei públic estatal d’ocupació (SEPE) ha reconegut més de 224.000 prestacions en un dia i treballa perquè els aturats cobrin la prestació d’atur a principis de maig. En un missatge a les xarxes, el Secretari d’Estat d’Ocupació i Economia Social, Joaquín Pérez Rey, ha assegurat que els empleats del SEPE treballen fins a “mitjanit” fent una “feina ingent”. El treballador que cobra una prestació per desocupació percep el 70% de la base reguladora. Durant l’últim pagament a principis d’abril, centenars de milers d’afectats per un Expedient de Regulació Temporal de l’Ocupació (ERTO) afectats per la crisi de la covid-19 no van rebre la prestació, que és del 70% de la base reguladora del treballador.

D’aquest import, se li ha de restar les cotitzacions habituals a la Seguretat Social, d’un 4,7% i l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), entre un 8 i un 17%, en funció de la situació familiar. La prestació per desocupació té un mínim de 500 euros si la persona que la rep no té fills i 670 si té un o més fills.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia