Economia

Vilamalla, Sils i Palamós, colpejats pels ERTO

A banda de les capitals de comarca, hi ha molts expedients en pobles amb polígons industrials i a la costa

Municipis com Vilamalla, Sils, Lloret de Mar o Palamós, són alguns dels més colpejats pels ERTO a les comarques gironines, segons va informar ahir l’ACN basant-se en el nombre d’expedients corresponents a la demarcació a excepció de la Cerdanya (10.300). Els expedients s’han concentrat en localitats que tenen polígons industrials i a la costa, a més de les capitals de comarca. Un exemple és Vilamalla, on s’han presentat 57 ERTO, que afecten 1.360 treballadors. El motiu és el polígon, que agrupa una gran quantitat d’empreses en aquesta localitat veïna de Figueres. Un altre lloc on la indústria s’ha vist afectada és Riudellots de la Selva (Selva). Aquí s’han presentat 55 expedients. A la Costa Brava el cop es concentra en el sector serveis. Així, només entre Blanes i Lloret de Mar acumulen més de 1.000 ERTO, que afecten més de 6.000 persones.

Girona és la localitat que més en registra, 1.517, seguida de Figueres, que en té la meitat. Més lluny queda Olot, on se n’han presentat poc més de 400, que són, això sí, més de la meitat dels que hi ha a tota la Garrotxa. Però l’afectació també es fa notar especialment en pobles petits que tenen polígons industrials grans, com és el cas de Sils o Arbúcies. En aquestes dues localitats selvatanes, el nombre de treballadors afectats s’apropa al miler. A Arbúcies, en concret, 890 persones estan afectades per algun dels 90 ERTO que s’hi han presentat. En bona mesura, són empreses del clúster carrosser que té en Europa un dels principals mercats on exportar, però que la pandèmia ha aturat de cop. D’acord amb les últimes dades de Treball, d’ahir mateix, al conjunt del territori ja s’han presentat 10.850 ERTO, que afecten en total 68.108 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona