Economia

L’Alt Empordà es reivindica com a comarca segura

Demanen que es tingui en compte el criteri econòmic per al canvi de fases

La presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Sònia Martínez, ha demanat al Departament de Salut que “tingui en compte el criteri econòmic” a l’hora de fer-los canviar de fase. En declaracions a l’Agència Catalana de Notícies, Martínez ha recordat que la comarca està greument afectada pel tancament de la frontera i per això necessita reactivar els establiments atraient el turisme interior. La presidenta del Consell Comarcal –i alcaldessa de la Jonquera–, ho defensa argumentant que les dades indiquen que són en “una comarca saludable”, amb un nombre d’infectats “molt per sota de la mitjana de Catalunya”. Per minimitzar l’impacte del tancament de la frontera –tant al seu municipi com a la comarca–, que no preveu que s’obri com a mínim fins al 15 de juny, Martínez apel·la a poder treballar mentrestant amb la clientela del país i la demarcació, una situació que es donaria amb un canvi de fase que permeti reactivar bars i restaurants.

En la mateixa línia, un altre jonquerenc, el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques gironines, Antoni Escudero, recalca que el tancament de la frontera ha afectat no només aquest municipi, sinó tota la demarcació. “Girona depèn de França”, diu Escudero.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia