Economia

Gastronomia

Les travesses Michelin

Des que els responsables del guardó van anunciar que només un restaurant passaria a tenir tres estrelles, el sector aposta per Fina Puigdevall, de Les Cols, i per Paco Pérez, del Miramar

Se celebra avui a Girona

La celebració de la Gala Michelin a Girona ha aixecat molta expectació entre el sector turístic i de la restauració de les comarques gironins, tant que fins i tot a la festa que va fer l'Associació d'Hostaleria de Girona dilluns s'hi va instal·lar una urna perquè els professionals poguessin fer els seus pronòstics. I el resultat va ser curiós: una estrella més per al restaurant Miramar de Llançà, de Paco Pérez, que actualment en té dues, i si fos possible –que ara per ara no ho és– donar una estrella més a El Celler de Can Roca de Girona, que té tres estrelles Michelin. De la resta de restaurants amb estrella de la demarcació, el sector no en penalitza cap, sinó que els deixa tal com estaven fins ara. Els assistents a l'acte van fer noves propostes: el restaurant Casa Viart de Platja d'Aro i La Plaça de Madremanya van ser els més votats.

Sigui com sigui, les apostes entre el sector català i el de l'Estat espanyol, des que els directius de Michelin van anunciar que només un restaurant de l'Estat se sumaria a l'exclusiu club dels restaurants amb tres estrelles, una gran part de les mirades han anat a parar a dos xefs gironins: Fina Puigdevall, del restaurant Les Cols, i Paco Pérez, del Miramar. I podria ben ser. De fet, ahir a la nit els directius de Michelin van anar a sopar en un d'aquests dos restaurants.

Les travesses també fan pujar a dues estrelles Ca l'Enric, de la Vall de Bianya, un restaurant gestionat per Jordi, Joan i Isabel Juncà que va obtenir la primera estrella l'any 2012.

La demarcació de Girona té actualment tretze restaurants que sumen fins a disset estrelles Michelin. I malgrat que la direcció d'aquest guardó no ho ha confirmat, els rumors fa dies que n'afegeixen un altre a la col·lecció dels gironins amb estrella. La travessa és àmplia: el restaurant Es Portal, La Calèndula de Regencós, La Plaça de Madremanya, el restaurant del Casino Peralada i fins i tot el restaurant de l'Hotel Mas Torrent. I segur que n'hi ha molts més.

La Gala Michelin reuneix aquest any 450 persones, entre les quals hi ha els cuiners més famosos de l'Estat espanyol i de Portugal i un centenar de periodistes. S'ha confirmat que enguany hi seran presents tots o pràcticament tots els xefs de restaurants de tres estrelles i la majoria dels de dues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

L’Incavi invertirà 7 milions d’euros fins el 2030 per adaptar la viticultura al canvi climàtic

Reus
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida