Economia

empresa

exportacions

Les vendes d'Indulleida creixen un 10% i superen els 66 milions d'euros

La companyia transformadora de fruita, amb seu a Alguaire, sustenta la seva activitat en el mercat exterior i exporta el 75% de la seva producció

Indulleida, empresa amb seu a Alguaire i que es dedica a la producció de derivats de la fruita, ha tancat l'exercici 2015-2016 amb unes vendes superiors als 66 milions d'euros, un volum de negoci que representa un augment del 10% de la facturació respecte a la campanya anterior. Si es tenen en compte els 10 milions d'euros que ha facturat la filial Zufrisa, adquirida el 2011 i situada a Calatorao, Saragossa, el resultat total del grup s'enfila fins gairebé els 77 milions d'euros. La companyia destaca que aquests resultats la consoliden com a un dels líders europeus en transformació de fruita.

Les vendes d'Indulleida s'estenen a més de 65 països dels cinc continents i, en aquest sentit, l'exportació representa el 75% de la xifra total de negoci. L'empresa destaca que la vocació exportadora és des dels inicis, al 1980, un segell de la firma i que progressivament s'ha anat apostant per l'expansió cap a nous mercats. El Brasil, Mèxic, Cuba, el Canadà, els Estats Units, Bolívia, Austràlia, Nova Zelanda, l'Índia, el Japó, Corea, Taiwan, els Emirats Àrabs, Aràbia Saudita, l'Iran, Ucraïna, Rússia, Turquia, Algèria, Tunísia i fins a 58 països són destinataris de productes elaborats per Indulleida.

Els accionistes de la companyia són cooperatives i centrals hortofructícoles. En total, més de 18.000 agricultors de tot l'Estat espanyol i del sud de França configuren el motor que impulsa Indulleida. S'han incorporat tres nous accionistes a Indulleida. Es tracta de proveïdors de préssecs, albercocs, taronges, mandarines i most de raïm de França, València i Tarragona.

L'obtenció d'ingredients naturals de fruites i verdures, com a substitutius d'ingredients sintètics en els productes alimentaris, caracteritza l'empresa. Lidera projectes consorciats, amb el suport del Centre de Desenvolupament Tecnològic i Industrial (CDTI), juntament amb empreses del sector d'alimentació i centres públics d'investigació.

D'altra banda, Indulleida continua la prova pilot consistent en el reg de la finca agrícola Tabac d'Alguaire amb aigües que provenen de l'activitat de transformació de les fruites.

Aposta per la biomassa vegetal

Indulleida ha invertit 2,4 milions d'euros en una planta que utilitza com a matèria primera la biomassa vegetal resultant de la transformació de fruites i hortalisses. Aquesta acció, inclosa al projecte europeu Agrimax, té una subvenció de la Unió Europea. L'objectiu és millorar els processos per extraure quantitats significants de components valuosos d'aquest rebuig de la indústria alimentària



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA