La negociació per acomiadar els vint treballadors d'Inelinsa acaba sense acord i el jutge mercantil haurà de decidir

Els treballadors i els administradors concursals de l'empresa Inelinsa, situada a Sant Julià de Ramis i especialitzada en instal·lacions elèctriques, no han arribat a un acord en la negociació de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) amb el qual es vol acomiadar tota la plantilla, una vintena de persones. L'empresa va presentar concurs de creditors i els administradors concursals que van passar a gestionar-la van determinar que Inelinsa estava en fallida i havia de tancar. A partir d'aquí es va iniciar el procés per acomiadar els empleats i, després d'esgotar el període de negociació, s'ha acabat sense acord pel que fa a les indemnitzacions dels afectats. Així doncs, haurà de ser el jutge mercantil el que acabi decidint quina compensació pertoca a la plantilla.

Sense cobrar

El problema és que el jutjat mercantil està saturat i la decisió del jutge es pot fer esperar. Mentrestant, la majoria de la plantilla té permís perquè no hi ha feina i fa com a mínim quatre mesos que no cobren. «Els treballadors no tenen feina però tampoc no cobren de l'atur i aquesta situació és insostenible gaire temps», explica Josep Serra, portaveu de la federació d'indústria de CCOO a Girona.

La indemnització

La negociació de l'ERO ha acabat sense acord. La proposta dels administradors concursals era oferir la indemnització mínima als treballadors –és a dir, vint dies per any treballat, amb un límit d'una mensualitat– i que aquests cobressin a través del fons de garantia salarial. La plantilla no ho ha acceptat i reclama que s'apliqui la normativa d'acomiadament improcedent (segons la qual als empleats els pertoca una compensació de 45 dies).

Mediació de Treball a IPT

D'altra banda, avui hi haurà una reunió al Departament de Treball entre l'empresa IPT de Girona, subcontractada de Telefònica, i els representants sindicals per veure si s'evita la vaga indefinida de la plantilla a partir de dilluns. La protesta és per exigir la readmissió de sis empleats acomiadats i exigir més informació a l'empresa en la reestructuració de la plantilla. Tot fa pensar, però, que la reunió acabarà sense acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA