Economia

Medi ambient

La navegació fluvial a l'Ebre guanya un 18% d'usuaris

El llagut de Benifallet aconsegueix més de 8.000 passatgers i les piragües també registren un increment de la demanda

La pròxima campanya s'instal·larà una estació de desinfecció de cargol poma a Tortosa

La navegació fluvial a l'Ebre continua en fase de creixement. Així, durant la darrera temporada ha registrat un total de 37.419 usuaris, un 18% més que l'any anterior, segons les dades facilitades per l'Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l'Ebre (Idece). La piragua lidera un any més el tipus d'embarcació que elegeixen els passatgers per navegar, amb un total de 15.429 piragües, un 12% més que el 2015; però també ha crescut el nombre d'embarcacions a motor que naveguen entre Ascó i Amposta, que han estat un total de 2.763.

Tot i que aquesta temporada no ha funcionat el llagut d'Ascó ni les dues embarcacions de motor de Móra d'Ebre, el nombre de passatgers ha crescut pels bons resultats del llagut de Benifallet i la posada en marxa del llagut de Tortosa. En el cas de Benifallet, el llagut ha dut a terme un total de 572 viatges amb 8.360 passatgers, mentre que el llagut de Tortosa ha fet 155 rutes amb 2.082 passatgers.

Pel que fa a la resclosa de Xerta –que és oberta entre els mesos de març i octubre–, ha permès el pas de 1.332 embarcacions, la major part de les quals entre els mesos de juliol i agost.

“La campanya de navegació ha estat molt positiva, malgrat els problemes sorgits a la resclosa de Xerta, on durant uns dies es va prohibir el pas d'embarcacions per la possible propagació de la plaga del cargol poma”, ha explicat el director de l'Idece, Joan Martín. Així, l'agost passat la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) va prohibir el pas per la resclosa de Xerta a totes les embarcacions que no portessen un certificat que garantís que no portaven larves de cargol poma, tant si procedien d'aigües amunt com si venien de Tortosa. “Vam fer al·legacions a la CHE, que és l'organisme que té capacitat per sancionar, per deixar clar que les embarcacions del nord no podien estar afectades perquè la plaga no hi és present, i les va acceptar”, ha dit Martín. Una situació que la temporada vinent no es repetirà perquè l'Idece habilitarà una estació de control de cargol poma a l'embarcador que Ports de la Generalitat té a Tortosa. Totes les embarcacions que naveguen per l'Ebre s'hauran d'aturar en aquesta estació, on es comprovarà si porten larves del mol·lusc invasor, i si se'n detecten es retiraran i destruiran.

LA XIFRA

37.419
usuaris
ha registrat el tram navegable de l'Ebre comprès entre Ascó i Amposta durant el 2016.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona