Economia

Aeroports

Alguaire estrena el 2017 rebent esquiadors d'Israel

L'aeroport lleidatà enceta la campanya d'hivern amb un vol provinent de Tel Aviv i trenca la dinàmica negativa que, per culpa de la boira, havia frustrat l'aterratge dels vols britànics

La boira va donar una treva ahir a l'aeroport d'Alguaire i una seixantena d'esquiadors israelians van poder estrenar la temporada d'hivern de la instal·lació lleidatana. Un avió de l'aerolínia israeliana Arkia, contractat per l'agència de viatges Issta Sky, va poder aterrar amb normalitat i trencar el mal averany que, des de feia més d'un mes, afectava l'aeroport lleidatà: una catorzena de vols d'esquiadors britànics havien hagut de ser desviats a Reus o a Barcelona perquè la boira havia fet impossible aterrar a Ponent.

D'aquesta manera, a diferència del que ha passat en les últimes setmanes amb l'operador turístic britànic Neilson, que encara no ha pogut estrenar la temporada d'hivern a l'aeroport lleidatà, la israeliana Arkia sí que ha pogut encetar els seus viatges al Pirineu andorrà. Des d'aquest divendres i fins al 24 de març, Arkia oferirà un vol setmanal entre Tel Aviv i Lleida-Alguaire, un total d'onze durant aquesta temporada d'hivern.

De Tel Aviv a Ponent

L'agència de viatges israeliana Issta Sky organitza vols per a esquiadors per tercer hivern consecutiu. La companyia oferirà tots els divendres fins al 24 de març un enllaç setmanal entre Tel Aviv i l'aeroport lleidatà.

El primer vol de la temporada va aterrar ahir a Alguaire amb un quart d'hora de retard sobre l'horari previst però sense problemes tot i l'intens vent que bufava a aquella hora. Un notable dispositiu d'efectius dels cossos de seguretat, habitual quan es desplacen ciutadans d'Israel, va custodiar l'aterratge. L'aparell transportava una seixantena de passatgers, que posteriorment van ser traslladats per carretera a Andorra, on està previst que passin una setmana esquiant i anant de compres.

Ido Miodolovic, responsable d'Issta Sky, empresa que des de fa quinze anys ofereix paquets turístics al públic israelià per anar a esquiar al Pirineu –els tres últims fent escala a l'aeroport de Lleida-Alguaire–, va explicar que els usuaris prefereixen anar a Andorra “perquè és un bon lloc” i perquè “ofereix uns bons preus per comprar productes com ara el tabac i l'alcohol”.

Aquesta temporada d'hivern Issta Sky-Arkia ha programat transportar entorn d'un miler d'esquiadors, entre cent i cent deu per vol, tot i que en el primer només van ser una seixantena.

Turisme d'estiu

Issta Sky-Arkia estudia la possibilitat d'oferir paquets turístics aquest estiu al Pirineu català. Ido Miodolovic va explicar que estan valorant l'opció de posar a la venda per la temporada estiuenca ofertes turístiques per portar israelians, en aquest cas al Pirineu català, també des de l'aeroport de Lleida-Alguaire. L'agència ja va fer-ho fa tres anys, tot i que els dos darrers s'ha centrat únicament en el turisme de neu en la campanya d'hivern. Miodolovic va dir que tenen la proposta damunt la taula però que encara no han pres cap decisió en ferm.

L'aeroport lleidatà confia a ensopegar unes quantes setmanes de bon temps que permetin dur a terme sense incidències ni desviaments les operacions que té programades per als pròxims dies. És el cas del vol d'Air Nostrum, provinent de Palma, que estava programat per ahir a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries