Economia

pesca

captures

Hi ha un 5% més de captures pesqueres al port de la Ràpita

La llotja de peix va comercialitzar un volum de 2.855 tones a un preu mitjà de 4,8 euros el quilo durant el 2016

L'avançament de la veda pesquera al juny ha permès pescar més lluç i moll, però s'ha cotitzat menys

La Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita ha tancat el 2016 amb un total de captures de 2.855 tones de peix i una facturació de 13,6 milions d'euros. Tant la recaptació com el volum de peix capturat ha crescut, però el creixement d'un 5% del nombre de captures no s'ha traduït en el mateix percentatge d'augment de facturació. S'han capturat 140 tones més de peix que l'any anterior, un 5% més, però la facturació de la llotja rapitenca només ha pujat 290.000 euros, segons les dades facilitades per la Confraria de Pescadors. “El fet d'avançar la veda als mesos de juny i juliol ens ha permès augmentar el nombre de captures de lluç i moll, però s'ha cotitzat a un preu més barat”, ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors de la Ràpita, Joan Balagué. En el cas del lluç, la llotja rapitenca n'ha comercialitzat gairebé 190.000 quilos a un preu mitjà de 6,8 euros l'últim any, mentre que el 2015 el preu d'aquesta espècie va ser de 7,2 euros el quilo.

També ha crescut el nombre de captures de llagostí, un producte estel·lars de la Confraria de la Ràpita, que ha superat els 40.000 quilos i uns ingressos de més de 800.000 euros. “S'han capturat uns 4.000 quilos més de llagostí però, en canvi, ha baixat la pesca d'escamarlà uns 20.000 quilos”, ha manifestat Balagué. El nombre de captures de polp roquer també ha crescut un centenar de tones, un augment que el sector atribueix a la veda de cadups.

Pel que fa al preu mitjà dels productes de la llotja de la Ràpita ha estat de 4,8 euros el quilo. I quant a l'espècie que té un preu mitjà més alt, és l'angula, que s'ha cotitzat a 352 euros. Ara bé, el total de captures d'aquesta espècie s'ha limitat a 168 quilos per la falta d'aportació d'aigua dolça a la desembocadura.

Més cranc blau

Durant el 2016 la Confraria de Pescadors de la Ràpita va començar a comercialitzar una espècie invasora: el cranc blau. Tot i que no és autòcton, és inscrita a la llista d'espècies pesqueres i aqüícoles comerciables a l'Estat. Els primers quilos de cranc blau es van vendre a l'agost i, finalment, la Confraria ha tancat l'any amb unes captures de 448 quilos, cotitzats a la llotja a un preu mitjà de 9,7 euros. És una espècie amb alt valor nutritiu i gastronòmic i està força apreciada al mercat nord-americà.

LA XIFRA

13,6
milions
d'euros són els que la Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita ha facturat durant l'any 2016.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona