Economia

El Parc Industrial de l'Alt Camp analitza el potencial

El projecte presentat al gener farà inventari dels actius industrials i la pròpia disponibilitat de sòl

La iniciativa està definint encara la seva forma jurídica

Unes setmanes després de la presentació, el projecte Camp de Valls-Parc Industrial de l'Alt Camp ha anunciat que procedirà a inventariar els actius industrials, les prioritats i les necessitats de cadascun dels municipis que impulsen la iniciativa. L'ens va informar ahir d'una reunió que es va mantenir la setmana passada a Vila-rodona amb alcaldes, regidors i tècnics municipals on es va arribar a aquest acord com a línia d'actuació.

Els ajuntaments volen conèixer les potencialitats de les seves empreses i la pròpia disponibilitat de sòl industrial per tal de sumar de manera conjunta la captació de noves empreses, segons assenyalen en un comunicat. Amb aquest objectiu, l'Institut Municipal de Desenvolupament Local Vallsgenera iniciarà de manera immediata reunions amb tots els ajuntaments per elaborar aquest inventari, que també inclourà la detecció de les necessitats i prioritats que estableixin els diferents municipis.

En la reunió a Vila-rodona de la setmana passada que ara a ha transcendit també es va acordar ampliar les visites que es fan a empreses per informar-les i sol·licitar la seva adhesió. En aquests moments s'està treballant en la fórmula jurídica que acabarà adoptant el pacte, però s'apunta a un consell director amb empreses i representants dels sectors industrials estratègics.

Recerca d'acords institucionals

En les properes setmanes, els responsables del pacte iniciaran visites a diferents agents econòmics i institucionals de la demarcació de Tarragona i Catalunya per presentar el pacte. Així, s'iniciaran els contactes amb la Diputació, el port, organismes com ara Acció i Incasòl i també diverses federacions i associacions empresarials.

El Pacte Camp de Valls-Parc Industrial de l'Alt Camp vol afavorir la captació de noves empreses i la creació d'ocupació per la millora de la competitivitat econòmica de la comarca. S'ha fixat consolidar el paper de l'Alt Camp com a pol industrial estratègic del sud de Catalunya. Formen part del pacte els municipis d'Alcover, Alió, Bràfim, el Pla de Santa Maria, els Garidells, la Riba, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Valls, Vila-rodona i Vilabella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironins creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona