Economia

Illes Balears, paradís fora de temporada

De les illes Balears se'n gaudeix tot l'any. Bon clima, paisatges de somni, experiències inèdites i una gastronomia propera i tradicional, però plena de matisos, les converteixen en una destinació de referència a la Mediterrània. Productes propers i de primera qualitat, com ara l'oli i les olives de Mallorca o el formatge de Maó, i receptes suculentes, com l'espectacular caldereta típica de Menorca, són algunes de les grans bases de la gastronomia local de les quals es pot gaudir fora de la temporada d'estiu.

Els dies de Setmana Santa són ideals per degustar aquest ric patrimoni a través de les nombroses rutes gastronòmiques per Palma, però també per admirar les seves plàcides cales i els penya-segats dels seus 550 quilòmetres de costa. Un paisatge ple de contrastos, com la seva gastronomia. Perquè, a més de la sobrassada, l'arròs brut i, per descomptat, les ensaïmades, la gastronomia balear inclou plats de gran valor culinari, amb productes de proximitat com el peix i el marisc, una extensa varietat d'hortalisses i llegums i una excel·lent carn de porc. Una altra de les experiències que ens proposen aquestes illes és descobrir els llocs de Menorca amb platges remotes i pobles encantadors, que podem recórrer a través de rutes a peu o amb bicicleta.

A més, cadascuna de les illes ens ofereix els seus secrets, com Formentera, on podem conèixer una rica tradició vitivinícola. Els seus vins s'elaboren sota la marca de Vi de la Terra de Formentera, i la seva història es remunta a l'època preromana. I així com a Mallorca tenen el palo, elaborat amb quina, genciana i sucre caramel·litzat, i a Maó celebren el gin, a Eivissa i Formentera l'estrella és el licor de Marí Mayans, creat a base d'herbes.

Però, com que els licors se serveixen amb les postres, si volem una experiència gastronòmica d'alt nivell des del primer plat, hem d'anar a Menorca i degustar una de les seves famoses calderetes de llagosta. Per a això hauríem d'anar al poble de Fornells, el bressol d'aquest plat, encara que també a Es Mercadal hi ha bons restaurants on menjar una caldereta perfecta. Una altra proposta per gaudir de la gastronomia de les illes és menjar en un beach club d'Eivissa, també fora de temporada, és clar. Llocs com The Beach Club at Hard Rock Hotel Eivissa, a la platja d'en Bossa, o el Blue Marlin, a cala Jondal, són esplèndids per degustar tranquil·lament plats exquisits.

Tot i que també podem optar pels mercats gastronòmics de Palma; per exemple, el de Santa Catalina, el de la plaça de l'Olivar i el de Sant Joan, que ens seduiran amb plats locals i internacionals de qualitat i a preus mòdics. I hauríem de regar-los amb els vins de l'illa, que podem conèixer gràcies a les nombroses rutes del vi, com la de Binissalem.

Com que la sal és un dels condiments bàsics en qualsevol plat, també és interessant, a Mallorca, visitar dues de les salines de l'illa, les d'Es Trenc i les de la colònia Sant Jordi, ja usades pels romans i fenicis.

Hi ha moltes altres formes de gaudir de la gastronomia de les illes i de la seva cultura, gràcies als nombrosos mercats i fires que se celebren al llarg de l'any. Com l'Art Palma Brunch, que revela la vida artística de la ciutat a través d'exposicions inèdites i visites temàtiques.

Pel que fa a gastronomia, hi ha esdeveniments al llarg de tot l'any, com el TaPalma, una ruta de tapes, copes i còctels per Palma. També l'Ibiza Sabors, on els protagonistes són els sabors més purs de la terra, o les Jornades Gastronòmiques del Peix i l'exclusiu Peccata Minuta, a Menorca. Per tastar bons plats en petites porcions, també tenen el Pintxa Sant Antoni de Portmany, a Eivissa, i el Tapes x Menorca, una ruta que ens ofereix la millor selecció de tapes de l'illa. Encara que, per a una experiència més tranquil·la, hi ha els Caps de Setmana Gastronòmics de Formentera, una opció per descobrir la cuina tradicional de l'illa; i els Wine Days Mallorca, una fira de música, literatura, art i gastronomia que no ens podem perdre.

Més informació

902.200.400

bthetravelbrand.com

#ViajarempiezaconB

Més de 750 oficines a tot Espanya



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA