Economia

Vuit municipis a l'Alt Camp impulsaran un pla turístic conjunt amb els fons Feder

La iniciativa ‘Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra' rep un ajut de 890.000 euros

Permetrà revalorar el patrimoni cultural i històric local

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra, que ha estat impulsat de forma conjunta per vuit municipis sota el paraigua ofert pel Consell Comarcal, ha obtingut una subvenció dels Feder de 890.162,18 euros. Això permetrà a aquests consistoris desenvolupar la iniciativa, amb un pressupost total d'1.780.324,36 euros.

La proposta consisteix a recuperar peces del patrimoni històric i arquitectònic d'aquestes poblacions i, a la vegada, desenvolupar una oferta turística singular que aplegui en un sol paquet les diferents propostes que fa cadascuna. “Ha de permetre el posicionament de l'Alt Camp en l'àmbit nacional i internacional com a comarca amb un important producte, atractiu i potent, en l'àmbit del turisme cultural”, assenyalen des del Consell Comarcal. En aquesta estratègia, els impulsors volen aprofitar el potencial d'altres atractius turístics de l'entorn com poden ser la Ruta del Cister o, de manera especial, la Costa Daurada.

El projecte es concreta, a Alcover, amb el foment d'una ruta urbana que giri a l'entorn dels valors culturals i arquitectònics del seu nucli antic. En el cas de Figuerola del Camp, es destinarà a condicionar l'accés al conjunt arquitectònic de la torre de la Mixarda i el pont del Diable. L'entitat municipal descentralitzada de Picamoixons proposa la rehabilitació de dues naus de l'edifici de Ca l'Orga per a la creació d'un centre d'interpretació de l'oli. Per la seva banda, l'Ajuntament del Pla de Santa Maria destinarà el projecte a la restauració de la façana i entrada de l'antiga fàbrica Martí Llopart i Trenchs i a la construcció d'un espai de museu i centre d'interpretació tèxtil.

Puigpelat actuarà sobre l'adequació de l'entorn del Pi per impulsar la interpretació cultural, tradicional i històrica. El municipi de Rodonyà ho farà sobre el seu castell amb la rehabilitació del celler i de l'ala nord-est. Finalment, Vallmoll enllestirà la restauració del seu castell, mentre que Vila-rodona condicionarà els voltants del columbari romà.

LA XIFRA

2 milions
serà la inversió
final que suposarà desplegar el projecte als vuit municipis de l'Alt Camp que en formen part.

Inversió en la recuperació i en la promoció

El projecte Alt Camp: història i patrimoni, les arrels d'una terra també preveu desplegar una campanya de promoció i difusió del projecte, el desenvolupament d'una aplicació mòbil i l'edició de material, com ara tríptics i fullets, dels diferents recursos turístics que componen aquest projecte. L'objectiu és que el conjunt d'actuacions es mostri a través d'una estratègia unificada i integradora de la comarca per contribuir a reforçar l'oferta turística cultural i patrimonial del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA