Economia

Comencen un projecte logístic de 80.000 metres quadrats a la Bisbal del Penedès

ID Logistics se'n queda 53.500 i tot indica que seran per a una empresa francesa de moda

L'emplaçament és el factor més interessant per als inversors

L'empresa Prologis ha anunciat un projecte logístic de 80.000 metres quadrats al polígon de les Planes Baixes, a la Bisbal del Penedès. És una de les inversions logístiques més importants de les que s'han fet fins ara a Catalunya. Per començar, la immobiliària logística executarà una primera fase d'un edifici de 53.500 m² per a l'empresa Logiters, filial espanyola de la companyia ID Logistics. Aquesta primera fase l'enllestiran a final del 2017, juntament amb un edifici de 26.500 m² que, en principi, sortirà a la venda. La segona fase de l'edifici, de 53.500 m², l'acabaran, segons la companyia, el tercer trimestre del 2018.

Tot i que, de moment, la companyia no ho ha volgut confirmar, tot fa pensar que aquest projecte anirà destinat a ser el gran centre logístic d'una marca francesa important de moda low-cost.

Aquest projecte arriba en un moment en què l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha fet una aposta forta pel sector logístic. Precisament, els nous edificis es construiran al polígon de les Planes Baixes, inaugurat al setembre passat amb la incorporació de la nau logística d'El Corte Inglés.

L'alcaldessa, Agnès Ferré, assegura que l'objectiu del govern és dinamitzar el polígon amb empreses que aportin ocupació a la població. El Baix Penedès és una de les comarques de Catalunya que han notat més intensament la crisi, i Ferré considera que l'activitat logística pot ser una sortida no només pels llocs de treball directes que pot generar, sinó també per l'ocupació generada indirectament. Ferré recorda que la situació del polígon, a tocar de les autopistes AP-2 i AP-7, que enllacen amb Madrid, València, i Barcelona i l'Estat francès, és un dels principals atractius que la Bisbal del Penedès té per a les empreses del sector logístic.

LA FRASE

Aquest projecte és molt important per la incidència que tindrà en el mercat laboral local de la Bisbal
Agnès Ferré
ALCALDESSA DE LA BISBAL DEL PENEDÈS

LA XIFRA

80.000
metres quadrats
són els que construiran des d'ara i fins a final del 2018 al polígon de les Planes Baixes.

El corredor logístic del Penedès

L'empresa Prologis, líder en la construcció de naus logístiques al món, ja disposa de més de 180.000 m² d'actius immobiliaris al Penedès, repartits entre el Prologis Park La Granada, i el Prologis Park Subirats.

Amb aquest projecte nou, l'empresa amplia el parc immobiliari en un espai que considera clau per la seva situació, al cor del Penedès. L'empresa considera que aquesta zona és un dels corredors logístics més importants de l'Estat espanyol, per la seva fàcil connexió amb les autopistes que uneixen Barcelona i Madrid, Barcelona i València; Barcelona i l'Estat francès; i, també, per la ràpida connexió amb els ports de Barcelona i Tarragona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona