Economia

municipal

taxes

Caldes apujarà un 7% l'IBI per un error administratiu

L'Ajuntament ho atribueix a una interpretació equivocada dels terminis del nou calendari fet per l'Estat

Avança que compensarà els veïns amb una reducció dels rebuts del 2018 i el 2019

Caldes d'Estrac apujarà un 7% el rebut de l'IBI d'aquest any, un 5% més del que tenia previst i que es començarà a cobrar a partir del mes de maig. Això representarà al voltant de 35 euros més per un rebut tipus de 500 euros. L'augment, segons defensa l'Ajuntament, és fruit d'un error administratiu a l'hora d'interpretar els nous terminis del calendari modificat per l'administració de l'Estat i recorda que la voluntat del govern local, d'ERC i el PSC, era la de minimitzar l'impacte d'aquest augment decidit des de l'Estat perquè la pujada se situés en un 2%. El regidor d'Hisenda, Òscar Baró (ERC), manté que un cop detectat el problema “s'ha intentat trobar una solució amb la Diputació, que és la que té delegat el cobrament de l'IBI, perquè es respectés el coeficient del 2% que l'Ajuntament havia previst per al 2017”. L'administració supramunicipal finalment ha informat aquesta setmana al consistori que no hi ha res a fer i que s'ha d'aplicar el 7% d'increment en el rebut de l'impost. Baró avança que, un cop estudiades diferents propostes, des del govern local s'ha pres el compromís de “compensar els veïns aquest increment del 5% no desitjat amb la reducció de l'IBI del 2018 i el 2019 ”. En aquest sentit, Baró especifica que el consistori preveia l'augment del 2% de l'IBI aquest any, de l'1,5% el 2018 i de l'1% el 2019. “Amb la nova situació es rebaixarà el gravamen que depèn de l'Ajuntament perquè la suma de rebuts d'aquests tres anys no variï ni representi una major pressió fiscal per als veïns”, manté el responsable d'Hisenda.

En aquest sentit, amb el mateix exemple del rebut de 500 euros que tindrà un augment de 35 euros aquest any, durant el 2018 baixarà a 502,65 euros i el 2019 se situarà en 512,8 euros. Òscar Baró també recorda que l'impost arriba a les cases de manera fraccionada “per facilitar el seu pagament”. L'augment del 7% de l'IBI aquest any representarà uns 80.000 euros de més quan amb el 2% que volia aplicar el consistori la xifra era de 32.500 euros. En total, la recaptació de l'IBI per a Caldes representa 1.712.000 euros.

Suma d'esforços

El regidor d'Hisenda de Caldes avança que la situació creada al municipi és compartida, com a mínim, per set poblacions més de la demarcació de Barcelona, “alguna de més de 40.000 habitants”. “Volem continuar treballant amb la resta d'ajuntaments afectats per trobar una solució que creiem que administrativament és viable”, assenyala. Al gener es va aprovar per ple la modificació de l'IBI que havia de ser d'un 2%. L'1 de març era la data límit per presentar la documentació i, descomptant els dies festius que no són hàbils per a l'administració, a l'Ajuntament li van faltar deu dies per complir els terminis establerts perquè s'acceptés la modificació proposada

LA FRASE

Compensarem als veïns aquesta pujada del 5% no desitjat amb la reducció de l'IBI del 2018 i el 2019
Òscar Baró (ERC)
regidor d'hisenda de l'ajuntament de caldes d'estrac

LA XIFRA

80.000
euros
cobrarà de més l'Ajuntament de Caldes per l'augment del 7% del rebut de l'IBI, que havia de ser d'un 2%.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona