Pulligan de Canet arrossega deutes de 20 milions d'euros però diu que no tancarà

La tèxtil presenta concurs de creditors i proposa dos expedients per acomiadar 41 treballadors, la meitat de la plantilla

Els últims dos dies han estat moguts dins el grup tèxtil Pulligan. Per un costat dilluns es van presentar dos expedients de regulació d'ocupació per fer fora a la meitat dels treballadors que hi ha a Canet. Segons van explicar els representants sindicals la proposta de l'empresa es acomiadar 11 persones de Pulligan que afectaria a comercials i personal d'administració i 30 més s de l'empresa Canet Punt on es concentra la producció. La plantilla és de 83 persones després que l'any passat s'acomiadessin a 40 treballadors.

Pla de viabilitat

El nou director del grup Pulligan, David Garcia, va explicar ahir que s'està seguint un pla de viabilitat per mirar de frenar la caiguda de les vendes de l'ordre del 20%. Al mateix temps l'empresa ha presentat un concurs de creditors per «desbloquejar la situació i mirar de garantir la continuat». Les pèrdues acumulades de fins a 20 milions d'euros es justifiquen també per la retallada de crèdits dels bancs i impagaments de la immobiliària Aisa. Per Garcia s'ha de rellançar les marques i mantenir el valor afegit i la qualitat. Sobre l'expedient de regulació de la plantilla el director va dir que és una mesura més que s'haurà de negociar. Pels treballadors el pla presenta molts dubtes i apunten que després de la deslocalització de la producció cap a la fàbrica que té el grup al Marroc ara l'empresa pensa en deixar només una comercial que exploti les marques i contracti la feina a tercers. Els treballadors denuncien que fa cinc mesos que només cobren una part del sou.

Naus per fer pisos

A més de la davallada de vendes i facturació Pulligan també ha patit les conseqüències de la crisi immobiliària amb una operació que ha quedat a mitges. L'empresa va anunciar que faria una nau de 10.000 m² al polígon per traslladar-hi la fàbrica que hi ha al centre del poble on concentraria el procés de disseny, logística i investigació del grup. Mentre es construïa la nova seu als afores de Canet, Pulligan va vendre a dues promotores, una de les quals era Aisa, la fàbrica que inclou l'edifici modernista de Domènech i Montaner, per un valor de 16 milions d'euros. Aleshores l'empresa havia acordat amb l'Ajuntament que mantindria l'activitat i els llocs de treball al municipi a canvi que el consistori donés el vistiplau a la requalificació del cèntric solar per poder fer pisos. Fa un any que l'alcalde de Canet, Joaquim Mas, (PSC) recordava que no hi havia res signat d'aquest acord. El projecte de les naus del polígon està a mitges ja que es va construir una de les naus destinades al departament de logística del grup mentre que l'altre on s'hauria de traslladar la fàbrica no està acabada. Els impagaments per part de la immobiliària Aisa, ha estat un dels tres expedients presentats en el procés concursal per justificar els deutes que acumula l'empresa i la manca de liquiditat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona