L'empresa de ceràmica Rosa Gres implanta la seva producció a Vallmoll i deixa Cerdanyola del Vallès

S'ha instal·lat en un solar de 120.000 m² i ocupa una nau de 30.000 m²

«Ara som una hora més a prop de Castelló, on tenim un magatzem de logística i on enviem una part de la nostra producció, i també hem retallat distàncies amb molts dels nostres proveïdors de matèries primeres», argumenta Marcel·lí Sugrañes, president de l'empresa, la qual ha invertit 25 milions d'euros en aquest nou projecte. Com la majoria d'empreses, Rosa Gres també s'ha ressentit de la crisi i aquest any tancarà l'exercici amb una facturació de 15 milions d'euros, cinc menys que fa un any. Fora de la Unió Europea aquesta empresa, que elabora 2.500 m² de productes diàriament, exporta els seus paviments a Dubai, l'Aràbia Saudita o la Xina, i té una filial des de fa 30 anys als Estats Units. Les circumstàncies van obligar els directius a buscar uns equipaments alternatius als de Cerdanyola del Vallès. La instal·lació de l'accelerador de partícules –el sincrotró– va afectar directament aquesta empresa amb 50 anys d'història. «Feia temps que teníem necessitat d'ampliar l'empresa i no podíem fer-ho perquè no hi havia espai disponible; ja no érem compatibles amb el planejament urbanístic de la zona», conclou Marcel·lí Sugrañes.

Del totxo a la ceràmica

a.estallo

Van començar amb ceràmica estructural –totxo– i amb el pas dels anys han evolucionat fins a l'elaboració de paviments ceràmics. Són líders en ceràmica per a piscines públiques i especialistes en paviments per a usos d'alimentació i paviments residencials per a exteriors, i avancen en línies noves de paviments per a llocs amb gran trànsit, com ara aeroports o centres comercials. Les seves rajoles llueixen a les botigues de Mango a Istanbul, Londres i París. Malgrat que té dues patents per a paviments de piscina –l'S9 i l'S10– i que exporta un 20% de la producció, Rosa Gres no s'ha escapat dels efectes de la crisi econòmica i fa un any va fer un expedient de regulació que va afectar 80 treballadors. Ara Rosa Gres té 95 treballadors, dels quals 50 ja treballen a Vallmoll. «Molts treballadors no van acceptar el trasllat i d'altres ho han volgut provar, però segurament en els pròxims mesos hi haurà un degoteig de baixes que haurem de cobrir amb noves incorporacions», apunta Marcel·lí Sugrañes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona