Economia

Sant Aniol creix un 25% i es consolida als Estats Units

L'empresa de Sant Aniol de Finestres també ha consolidat la seva presència en el mercat britànic i s'ha introduït de nou a Itàlia i els Emirats Àrabs

Embotella 20 milions de litres d'aigua a l'any

L'empresa gironina Sant Aniol ha tancat l'any amb una facturació de 4,7 milions d'euros, una xifra que representa un creixement del 25% respecte a la facturació de l'any anterior. Bona part d'aquest increment ha estat marcat per la marxa dels mercats internacionals.

Durant l'any passat, les vendes internacionals van arribar a créixer fins a un 46%, sobretot gràcies als acords amb distribuïdors locals i al fet que la firma ha consolidat presència als mercats britànic i americà. “A l'exterior, sempre hi venem a través d'acords amb restaurants o cadenes d'hostaleria”, va explicar Ferran Ribalta, director de l'empresa, a l'Agència Catalana de Notícies. Entre les fites que es van aconseguir el 2016, sempre segons Ribalta, hi ha el fet d'haver-se estès de costa a costa dels Estats Units. “Abans estàvem a Nova York, però ara també se'ns pot trobar a Califòrnia”, va explicar.

L'any passat, l'empresa garrotxina també va vendre aigua embotellada a Itàlia i als Emirats Àrabs. I per aquest 2017, l'aposta en mercats exteriors de l'empresa embotelladora és consolidar-se (o tornar a tenir presència) a mercats com la Xina, Austràlia i els països del centre d'Europa.

Créixer als lineals

L'any passat Sant Aniol va embotellar 20 milions de litres d'aigua. Des d'ampolles de 25 centilitres fins a garrafes de 5 litres, en format PET (plàstic) o bé vidre. Segons el director general, l'empresa no fa marca blanca, ja que té com a objectiu posicionar-se en el segment d'aigües de qualitat.

A més de l'exportació, l'aposta de l'empresa també és centrar les seves vendes en el canal Horeca, que representen el 69% de la facturació, i en el de l'alimentació, que actualment són el 20%. L'exportació representa l'11% del global de la facturació.

Sant Aniol vol créixer ara en els lineals dels supermercats. “L'any passat vam fer vendes a BonÀrea i també vam començar a tenir tractes amb Bonpreu; sí que és cert, però, que ens costa introduir-nos en els supermercats perquè no tenim prou múscul comercial, perquè nosaltres només venem aigua”, va admetre Ferran Ribalta.

Tot i això, Sant Aniol ha sabut incrementar el negoci en el sector. L'any passat les vendes de l'empresa gironina a les grans cadenes d'alimentació van créixer un 29%. Sobretot, a través de formats com el 500 gotes (l'ampolla de 25 cl), que gairebé va doblar vendes, o amb les ampolles de plàstic.

Continuar creixent

Per aquest 2017, la firma manté la intenció de continuar creixent per damunt dels dos dígits. I de moment, les expectatives es compleixen, perquè durant el primer trimestre l'empresa ja ha registrat increments de negoci del 20%.

Sant Aniol, que té 35 treballadors, ha portat a terme un pla d'inversió a la seva planta embotelladora durant els darrers tres anys. En total, ha destinat 1,1 milions d'euros a modernitzar-la i a millorar el sistema de producció. L'any 2016, l'empresa va tancar aquest pla d'inversió destinant 300.000 euros a la factoria. La resta, fins a arribar als 1,1 milions, són inversions que es van fer durant els anys 2014 i 2015.

LES XIFRES

46%
és el que
van créixer al llarg de l'any passat les vendes de Sant Aniol en el mercat internacional.
20%
de la facturació
és la part que correspon al canal de l'alimentació, un sector en què l'empresa preveu créixer.
35
persones
treballen actualment a l'empresa embotelladora d'aigua Sant Aniol, de Sant Aniol de Finestres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona