Economia

La UGT lluitarà per salvar els llocs de treball de Bic Graphic

L'assemblea de delegats de la UGT al Camp de Tarragona d'ahir a Bonavista va posar el focus d'atenció en les negociacions sobre el futur de la plantilla de l'empresa Bic Graphic, que té 380 treballadors a la planta de producció de Tarragona i 33 al centre de manteniment de la Granada (Alt Penedès). El secretari general de la UGT al Camp de Tarragona, Joan Llort, va afirmar: “Lluitarem per mantenir tots els llocs i, si se'n perd algun, que es faci una prejubilació o recol·locació.” El sindicat va anunciar que avui rebran la documentació sobre el “pla de viabilitat” de l'empresa i coneixeran quin és el grau d'afectació de la plantilla. En l'assemblea, en la qual van assistir vora 200 persones, va ser-hi present el secretari general de la UGT, Camil Ros, que es va mostrar més optimista pel futur dels llocs de treball de la planta de Tarragona que la de la Granada. Ros també va anunciar que el Primer de Maig ha de servir perquè aflori al carrer que les cases no han sortit de la crisi: “Les nostres nòmines estan entre malament i molt malament, quan els comptes de resultats de les empreses estan entre bé i molt bé.”

Des de l'Ebre, també es va fer una crida ahir per un Primer de Maig “més reivindicatiu que els altres”. Ros també va assistir a l'assemblea de delegats de Tortosa amb el mateix missatge: “Tot el que s'ha crescut de producte interior brut (PIB) ha anat en benefici de les empreses.” El secretari general de la UGT també va alertar de la por de molts treballadors de sindicar-se per no ser acomiadats.

Pes de la indústria

El nou secretari general de la UGT a l'Ebre, Valentí Marín, recorda les conseqüències de la pèrdua de pes de la indústria: “La pota industrial és important perquè ajuda a donar qualitat als salaris i a les Terres de l'Ebre la necessitem.” Marín també reivindica apoderar l'agricultura: “S'ha de crear més treball al voltant de l'agricultura però amb un valor afegit més important.”

La UGT reclama a l'administració “més voluntat” i fa una crida a manifestar al carrer, en un Primer de Maig “de començament per recuperar els drets laborals i socials que s'han retallat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona