Economia

Premi

A Alforja s'hi fa la millor melmelada

La petita empresa Aliments Artesans Montserrat Rull triomfa en un certamen internacional

A l'obrador també s'hi fan torrons

Des d'Alforja fins a l'èxit mundial. Un prestigiós concurs celebrat recentment a Anglaterra, terra d'amants del dolç, ha atorgat la medalla d'or a la melmelada de taronja amarga amb xerès que l'artesà Joel Salvat elabora en un obrador fundat temps enrere per la seva mare, Montserrat Rull. Amb dues dècades de trajectòria, la firma del Baix Camp s'ha endut la distinció més destacada dels The World's Original Marmalade Awards, creats ja fa dotze anys. L'empresa s'ha endut fins i tot la de plata amb la melmelada de taronja nana. “El premi ens ha fet molta il·lusió, i la repercussió mediàtica serà una molt bona empenta per a nosaltres”, assenyala Salvat.

Més de vint anys de trajectòria

En marxa des del 1994, Aliments Artesans Montserrat Rull va expandir el cultiu del codonyer en plena crisi de l'avellana per la seva resistència als factors climatològics adversos. D'aquesta manera, i a través dels serveis tècnics del sindicat Unió de Pagesos, van sumar esforços per instal·lar un obrador a la propietat de la família i, un any més tard i amb els permisos pertinents ja validats, “vam començar l'aventura”, com es recorda al web de l'empresa. A banda de les melmelades, també s'elaboren torrons. Actualment, Aliments Artesans Montserrat Rull es troba als inicis d'una sèrie de millores al magatzem i en la producció. El web permet, a més, la compra en línia de les delicioses propostes de la casa. Els més atrevits fins i tot hi trobaran receptes per preparar, entre d'altres, melmelada de ceba o de pebrot. “Aquí, a casa nostra, no en mengem gaire, de melmelada de taronja amarga, perquè tenim fruites més dolces. Als anglesos, però, els encanta”, subratlla Salvat a l'hora d'explicar les claus del triomf en el certamen. El premi aconseguit enguany no és pas el primer per a Salvat. L'any passat, de fet, ja es va endur una medalla de bronze del concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA