Economia

Volen que Castellolí sigui punt de referència en la revolució del vehicle connectat

El complex dedicat al motor es presenta perquè hi hagi activitat econòmica del sector

Una iniciativa premiarà la millor idea aplicable a aquests vehicles

El complex Parcmotor de Castellolí que inclou, entre d'altres, actius el circuit i el Campus Motor –un espai de treball per a empreses del sector gestionat pel Consell Comarcal de l'Anoia–, busca en el vehicle connectat l'ocasió per esdevenir una referència en el sector. És un canvi de paradigma de la indústria de l'automoció amb la incorporació de les tecnologies de la comunicació.

En els darrers mesos una quinzena d'institucions, universitats, entitats, associacions i empreses han treballat en un projecte ambiciós anomenat Anoia Connected Car Living Lab per convertir la comarca en una referència en la investigació del món del motor. Per això, han presentat una candidatura per a un projecte d'especialització i competitivitat territorial (PECT) de la Unió Europea. Ara la Generalitat de Catalunya n'ha de validar la sol·licitud, que aportaria part dels 2,5 milions d'euros que es destinarien en diverses actuacions fins a l'any 2020.

L'alcalde de Castellolí i responsable del Campus Motor, Joan Serra, assegura: “El feedback que tinc és molt positiu.” També avança que la decisió final s'ha de conèixer aquest maig. Segons Serra, l'únic PECT sobre vehicle elèctric i connectat que s'ha sol·licitat a fora de la zona metropolitana és la que impulsen a l'Anoia.

Per Serra, “més enllà dels diners, el més important és que voldrà dir que, per al país, som un eix clau de desenvolupament”.

Formació vinculant TIC i motor, simulació, l'equipament tecnològic del circuit i el seu entorn, la investigació en seguretat, detecció d'oportunitats de negoci i foment de l'emprenedoria vinculada al sector són alguns eixos que pretén seguir el pla estratègic anoienc per al vehicle connectat.

El Repte Connected Car

Per fomentar l'emprenedoria, el Campus Motor ha aconseguit el patrocini de diverses empreses per tal de tirar endavant el Repte Connected Car, que convida emprenedors i empreses a presentar una solució tecnològica vinculada amb el vehicle connectat, cooperatiu i autònom. La iniciativa premiarà la millor aplicació informàtica.

Prèviament, al Campus hi haurà una formació per tal que els participants puguin adquirir continguts relacionats amb la iniciativa del Repte i rebran l'assessorament i el suport d'experts perquè puguin desenvolupar la seva idea.

El vehicle connectat també és l'oportunitat que espera el polígon de Can Parera, el sòl del qual és industrial que s'havia de dedicar a la indústria del motor i que fa una dècada que està buit.

LA XIFRA

15.000
euros
són els que rebrà la millor iniciativa empresarial del Repte Connected Car.

LA DATA

26-9-2017
és quan es farà públic
el projecte guanyador del Repte Connected Car.

L'Anoia ven potencial a la Xina

L'alcalde de Castellolí i responsable polític del Campus Motor, Joan Serra, va viatjar amb la missió comercial catalana que va tornar de la Xina amb el compromís de l'empresa Thunder Power d'instal·lar a Catalunya un centre de recerca i, a mitjan termini, una planta de fabricació de vehicles elèctrics.

Serra no es pronuncia sobre les possibilitats de l'Anoia per atraure aquestes inversions, però explica que al país asiàtic “es va reivindicar el circuit, el Campus Motor, els polígons i l'ecosistema en què estem treballant a nivell del clúster de l'automoció de Catalunya”, tot plegat “amb l'estratègia de vendre'ns al món com unes àrees on es pugui venir a fer proves de connectivitat amb els vehicles del futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona