Economia

dia del treball

L'ERO de Bic Graphic marca el Primer de Maig a Tarragona

Els treballadors van demanar la retirada de l'ERO

La manifestació convocada ahir per CCOO i la UGT va reunir més de 1.500 persones a Tarragona amb el lema ‘Ocupació estable, salaris justos, més drets socials'

Amb les mirades fixades en els treballadors de Bic Graphic, ahir va tenir lloc la manifestació del Primer de Maig convocada per la UGT i CCOO. Més de 1.500 persones van sortir al carrer, amb el lema Ocupació estable, salaris justos, més drets socials, per lluitar contra la precarietat laboral, per uns salaris justos, una millora de les condicions laborals dels treballadors i unes pensions dignes. Ja es preveia que seria una jornada amb una gran afluència ja que, tal com afirmaven fonts de la UGT i CCOO, “hi ha moltes reivindicacions arrelades al territori”. El secretari general de la UGT de les comarques de Tarragona, Joan Llort, va destacar que “aquest és el moment de lluitar perquè l'oposició al parlament espanyol té majoria i pot canviar les lleis que ens han imposat”. En aquesta mateixa línia, Llort avançava que aquest estiu es farà una altra campanya contra els contractes fraudulents i contra les empreses multiservei: “És una campanya que es va iniciar, per primer cop, l'any passat a la Costa Daurada ja que ens vam trobar que els contractes eren una estafa i amb salaris per fora de conveni.” Les mobilitzacions van acabar, a les set de la tarda, amb la manifestació convocada per la Plataforma Anticapitalista amb el lema Cap a la vaga general.

Vaga de Bic Graphic

Els treballadors de Bic Graphic mantindran la vaga prevista per avui i per als dies 4, 10 i 17 de maig, després que la reunió de mediació de vaga que es va fer divendres acabés sense acord entre les parts. Els treballadors exigeixen a l'empresa que retiri l'expedient de regulació que pretén acomiadar 136 persones a Tarragona. Per contra, demanen que garanteixi mesures “no traumàtiques”. Els treballadors proposen a l'empresa que inverteixi els diners de l'ERO en nova maquinària per garantir els llocs de treball.

LA XIFRA

1.500
persones
es van manifestar per reivindicar uns salaris justos i per una millora en les condicions laborals.

LA DATA

02.05.17
Primera vaga
que faran els treballadors de Bic Graphic, i que continuarà amb les aturades del 4, 10 i 17 de maig.

Clam pels drets laborals a l'Ebre

Ocupació estable. Salaris justos. Més drets socials. Les Terres de l'Ebre també van clamar ahir perquè els treballadors comencin a recuperar el sou d'abans de les retallades. A Tortosa, el sindicat CCOO, la UGT i la USOC van organitzar una manifestació del Primer de Maig amb aires més reivindicatius. “Hem de deixar de ser resistents i passar a l'ofensiva”, va exigir el secretari general de CCOO a l'Ebre, Josep Casadó. “El 42% dels salaris estan per sota dels 1.000 euros i hi ha un percentatge elevadíssim de gent que està treballant i no arriba a finals de mes”, hi va afegir Casadó. Uns salaris “més justos” que han de portar també a uns contractes “estables” i unes pensions “dignes”. “Mentre creixen l'economia i la riquesa, cada cop està creixent més la pobresa i les famílies que estan en situació d'exclusió”, va lamentar el secretari general de la USOC a l'Ebre, David Queralt. “La societat no camina cap a un camí correcte i el que hem de fer és revertir-ho”, va clamar el secretari general de la UGT a l'Ebre, Valentí Marín. Representants i jubilats de la Marea Pensionista van tancar la manifestació, que va reunir entre 150 i 200 persones i va recórrer el centre fins a la plaça de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona