Economia

municipal

serveis

L’antic hospital de l’Esperit Sant serà centre ocupacional

Podrà formar dues mil persones amb dificultats d’accés al mercat laboral a partir del 2019 i aspira a ser un equipament comarcal de referència

La rehabilitació es finançarà parcialment amb fons europeus

L’antic pavelló B de l’edifici històric de l’hospital de l’Esperit Sant, a Santa Coloma de Gramenet, es convertirà aviat en el Centre de Polítiques Actives d’Ocupació Besòs, destinat a formar persones amb dificultats per accedir al mercat laboral. L’equipament estarà enllestit durant el primer trimestre del 2019 i l’objectiu és que es converteixi en centre de referència per a les empreses del Barcelonès nord. Es planteja amb una vocació comarcal, ja que la seva situació, molt propera als límits entre Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Badalona, ho farà possible.

Ahir es va fer la signatura del conveni de cessió de l’edifici, propietat de la Fundació Privada Hospital de l’Esperit Sant (FHES), a l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que l’obté de manera gratuïta per un període de cinquanta anys. El consistori es farà càrrec dels treballs de rehabilitació i adaptació del pavelló hospitalari i el seu entorn, amb de 5.832 metres quadrats, i construirà uns tallers als terrenys adjacents que complementaran l’equipament.

El projecte s’executarà en dues fases. En la primera, es rehabilitarà l’antic pavelló B, que té una alçada de tres pisos a més de la planta baixa. Aquests treballs inclouran una adaptació de la distribució interior i exterior, per poder-hi fer aules, tallers, magatzems, sales de reunions, de tutories, de docència, biblioteca, despatxos i sales polivalents, entre altres. La segona fase de les obres consistirà en la construcció d’uns tallers als terrenys adjacents a l’edifici, amb una superfície aproximada de 800 m².

El projecte té un pressupost de 3.742.857 euros. Part d’aquests diners procedeixen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà sostenible i Integrat (Edusi).

El Centre de Polítiques Actives d’Ocupació Besòs arribarà a formar uns dos mil alumnes, que podran accedir a una àmplia oferta formativa ocupacional que encara està pendent de definir-se. L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va destacar durant la signatura del conveni la importància del nou centre, que “suposa l’ampliació dels recursos i serveis que ofereix Santa Coloma adreçats a les persones que tenen dificultats d’accés al mercat laboral, com són els joves, els més grans de 45 anys i les dones en situació de vulnerabilitat”.

L’acte de signatura del conveni es va fer en el marc de les activitats de celebració del centenari de l’hospital de l’Esperit Sant i, a més de l’alcaldessa, hi van ser presents el president del patronat de la FHES, Josep Maria Cortés; el president de Grameimpuls i primer tinent d’alcaldessa, Esteve Serrano, i el director gerent de la FHES, Vicenç Perelló. El nou centre s’afegirà als equipaments destinats a formació ocupacional que actualment té la ciutat, com són el Centre de Formació i Treball de l’avinguda de la Primavera i el Centre de Formació Ocupacional de la Ginesta del carrer de Castella.

LA XIFRA

3,7
Milions d’euros
és el cost del projecte de condicionament del pavelló B de l’antic hospital de l’Esperit Sant

El “pavelló dels homes”, patrimoni de Santa Coloma

Inaugurat l’any 1930, l’edifici que es convertirà en el Centre de Polítiques Actives d’Ocupació Besòs fa deu anys que és tancat i sense cap ús. El pavelló B de l’antic hospital de l’Esperit Sant forma part del catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic de Santa Coloma de Gramenet. L’edifici es coneixia també amb el nom de “pavelló dels homes” perquè en el moment de la seva construcció estava concebut per acollir els homes malalts de tuberculosi. L’edifici es va començar a construir a principis del 1928 i el va projectar l’enginyer militar Francesc Ricart, que es va prestar a col·laborar gratuïtament en el projecte, que va culminar l’arquitecte municipal Josep Alemany. L’any 2015 la Fundació Privada Hospital de l’Esperit Sant va començar a buscar usos que evitessin la degradació de l’edifici i es va plantejar la cessió a alguna institució o entitat que pogués fer-se càrrec dels costos de rehabilitació. Un any després, l’altre pavelló de l’antic hospital, el de “les dones”, va anar a terra. Només es va salvar de l’enderrocament la façana de les voltes, que es va preservar pel seu valor arquitectònic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona