Economia

L’Aldea, pol tecnològic de la multinacional del plàstic Jabil

Líder mundial en embalatge, inverteix 8 milions d’euros al Baix Ebre en innovació tecnològica

Preveu crear a mitjà termini 80 llocs de treball

Un laboratori d’avantguarda per al desenvolupament de projectes, disseny i construcció de motlles de plàstic. Un centre d’estudis de tecnologia de formació avançada en plàstics en tecnologies d’envasament intel·ligent. Unes instal·lacions de prototips digitals i impressió 3D. Aquests són només alguns dels serveis que oferirà el nou centre d’innovació Blue Sky que el grup nord-americà Nypro/Jabil va inaugurar ahir al polígon Catalunya Sud de l’Aldea.

El nou centre té 5.600 metres quadrats. Segon de la seva classe al món i únic a Europa, pretén instaurar la innovació competitiva, respondre més de pressa a les demandes canviants del mercat i reduir els riscos i costos associats al disseny, el subministrament i la fabricació. El centre serà la referència del grup a Europa en recerca, i també en una nova àrea logística.

Paral·lelament, també s’ha ampliat el centre productiu situat a Tortosa amb una nova nau de 2.000 metres quadrats per reforçar la producció d’injecció de plàstic. En total, haurà invertit gairebé vuit milions d’euros. “És un exemple de com es pot passar d’una dimensió local a una de global sense perdre de vista els valors bàsics de la tenacitat, la capacitat d’innovació i la qualitat en la producció”, va dir ahir Leandre Aymerich, regional operations leader. “És un exemple del que és el nostre país, un país que aposta per la indústria i la innovació, un del actius que ens faran sortir de la crisi amb una ocupació estable i amb feines ben retribuïdes”, va explicar ahir el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget.

LA FRASE

És un exemple de com es pot passar d’una dimensió local a una de global
Leandre Aymerich
REGIONAL OPERATIONS LEADER

LA XIFRA

5.600
metres quadrats
té el nou centre d’innovació Blue Sky al polígon Catalunya Sud.

Empresa amb arrels familiars

D’arrels familiars i fundada l’any 1974, Plásticos Castellà té clients multinacionals de la solvència de Nestlé, Henkel i Kraft. Jabil, l’empresa matriu de Nypro, cotitza en la borsa de Nova York, disposa de noranta emplaçaments en quatre continents i té 180.000 treballadors. El grup, líder mundial en embalatge i manufacturació global, va adquirir fa dos anys l’empresa tortosina Plásticos Castellà.

Actualment a les Terres de l’Ebre l’empresa dona feina a més de 400 treballadors i s’espera que a mitjà termini s’ampliï amb uns vuitanta llocs de treball. “Cal destacar el compromís de l’empresa amb Tortosa i les Terres de l’Ebre”, remarca l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona