Economia

Radikal Girona, una jornada per entendre el món futur

Està organitzada per la Fundació Privada per a la Creativació

Es farà el 7 de juliol a l’Auditori de Girona

Està adreçada a empresaris i a la comunitat educativa, però també als joves

La Fundació per a la Creativació organitza el pròxim 7 de juliol el Radikal Girona, una jornada que, segons el president de la Fundació, Josep Lagares, té per objectiu “despertar la consciència dels assistents sobre els reptes i les oportunitats del món que vindrà”. La jornada està adreçada a empresaris, a la comunitat educativa i als joves interessats a entendre com serà el món del futur proper, “el futur que ja és ara”.

Partint de la idea que els canvis exponencials que estan succeint faran necessari pensar cada vegada de manera més atrevida i que caldrà estar constantment al dia sobre els darrers desenvolupaments, la jornada planteja que un dels grans reptes per als pròxims anys serà gestionar i comunicar aquest desenvolupament accelerat que sovint esdevé incomprensible. “El que pretenem és donar l’oportunitat a la societat gironina d’obrir els ulls a una nova realitat que està a la cantonada, i donar-li les claus perquè entengui i s’adapti com més aviat millor a un món on la radicalitat serà la norma”, va comentar Lagares, que va afirmar que només les nacions que siguin capaces d’innovar a un ritme més ràpid que l’esfondrament dels propis recursos i que s’adaptin als canvis exponencials que ja es produeixen seran les nacions que guanyaran.

El programa, que es va presentar ahir i que se celebrarà a l’Auditori de Girona, s’obrirà a les 10 del matí amb una conferència: Vers un món exponencial, a càrrec de Josep Lagares. Seguirà amb Jaume Lleixà –director artístic de la JOCG, el projecte pedagògic de l’Orquestra de Cadaqués i director tècnic de la SCCC–, i l’Ensemble de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, que oferirà als assistents un WarmUp musical, una mena d’escalfament per a la ment. Tot seguit s’iniciarà la ponència central de la jornada Radikal 4 a càrrec d’Alfons Cornellà, fundador i president d’Infonomia, una companyia de serveis d’innovació i font d’idees per a persones inquietes i innovadores des de l’any 2000. I finalment, Miquel Àngel Oliva, director de la fundació, tancarà l’acte amb la presentació del Creativation Challenge, un nou projecte educatiu per resoldre reptes reals a les escoles. Durant la jornada es podrà adquirir “a un preu especial” la versió actualitzada del joc de taula The Creativation Game, desenvolupat per la fundació i editat per Educa Borràs.

La inscripció a la jornada té un preu de 20 euros, i 35 si s’adquireix el paquet Creativació (entrada i joc). S’ha obert un programa de beques destinat a estudiants per poder accedir-hi gratuïtament. Les beques es poden sol·licitar a través de la pàgina web de la fundació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA