Economia

turisme

L’estiu podria dur ocupacions que vorejarien el ple absolut

El sector es mostra convençut que la temporada pot superar la de l’any passat que ja va aconseguir nivells molt bons

El mercat rus es revifa després d’uns anys de letargia i el britànic augmenta tot i l’amenaça del Brexit

Bones perspectives, grans esperances i previsions de ple fins a la bandera. El sector turístic del nord del Maresme mira amb optimisme, o més aviat amb alegria continguda, els mesos vinents, en què es concentra el major nombre de visitants que han de deixar els calaixos plens als hotels, càmpings i apartaments. Tot i ser un sector poc procliu a deixar-se endur per l’eufòria, la veritat és que els representants consultats per aquest diari coincideixen a destacar que el 2017 pot ser una de les millors temporades dels últims anys. “Però per confirmar-ho haurem d’esperar a tancar els comptes”, precisa el president del Gremi d’Hostaleria del Maresme i director de l’hotel Promenade de Pineda de Mar, Jordi Noguera, el qual, amb els números a la mà, confirma ocupacions actuals d’entre el 87% i el 89%, “que previsiblement sumin punts setmana rere setmana”. “Les reserves continuen a un bon ritme i mantenen una continuïtat que ens fa estar contents”, manifesta.

Britànics i russos

Jordi Noguera, a més, destaca la recuperació de dos mercats concrets: el rus i el britànic. “El primer, que semblava que havia abandonat la zona, torna a venir-nos a veure, i el segon, amenaçat pel Brexit, manté una presència important”, assegura.

A la ciutat del costat, bressol del turisme de masses, la presidenta de l’Associació Turística de Calella, Isabel Mallol, confirma la recuperació del turista anglès. “Amb dades de maig ja veiem que ha augmentat del 16,22% al 19,29% i confiem que seguirà la mateixa tònica”, exposa. Mallol ho relaciona amb els bons resultats de l’augment de vols setmanals provinents del Regne Unit a través de la nova línia Jet2Holidays. “Hi ha 27 vols setmanals a l’aeroport de Girona amb una mitjana de 200 persones que es reparteixen entre la Costa Brava i l’Alt Maresme, i l’any vinent en seran 34”, explica, considerant que es viu “un moment dolç amb aquest turista familiar i amb un poder adquisitiu alt”.

El sector fa la feina

La regidora de Turisme de Malgrat de Mar, Ester Martínez (ERC), posa l’èmfasi en “la bona feina i el compromís” dels professionals del sector. “En tres anys hem passat de dos hotels de quatre estrelles a set i això és una millora indiscutible de l’oferta”, diu. Una oferta que es promociona sobretot en la marca de turisme familiar i en l’aposta del govern actual per invertir en l’urbanisme pendent de fa anys del passeig Marítim. “Aviat començaran les obres de l’avinguda Barcelona i l’any vinent hauria de començar l’actuació al passeig, perquè així és com ens hem compromès amb la ciutadania”, exposa.

Des de Santa Susanna, “on dilluns ja hi havia una ocupació del 98%”, l’alcalde, Joan Campolier (AiS), s’alinea amb les tesis dels municipis veïns sobre la previsió d’un estiu “molt bo”. “El sector està content amb les expectatives i amb la possibilitat d’allargar la temporada”, comenta Campolier, que afirma que, tot i una major presència de britànics, altres procedències com la francesa, l’holandesa o la belga també representen un percentatge elevat.

LA FRASE

Les ocupacions actuals del 87% al 89% previsiblement sumaran punts setmana a setmana
Jordi Noguera
president del gremi d’hostaleria del maresme

LA XIFRA

27
vols
setmanals de turistes britànics que viatgen amb la línia Jet2Holidays arriben a la Costa Brava i l’Alt Maresme.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA