Economia

opinió

Despertant vocacions, reconeixent talent

El que distingeix avui dia una empresa d’èxit és la seva gran capacitat de detectar, captar, desenvolupar i retenir el talent. No en va, cada vegada més, en molts sectors econòmics el valor d’una empresa es mesura pel que és capaç d’assolir, més enllà dels seus actius materials. Quan parlem d’indústria, una part molt significativa del talent recau en l’àmbit tecnològic, element clau que des de fa dotze anys reconeixem a través dels premis Manel Xifra Boada, que tenen el suport del Cetig, la UdG i Comexi.

Perquè un territori tingui un bon teixit industrial i empresarial és necessari disposar d’un sistema educatiu excel·lent en l’àmbit tecnològic, tant en formació professional com en estudis universitaris, on les empreses tinguin un paper actiu. Les companyies coneixen amb profunditat les necessitats i tendències del sector en què es troben immerses, i és per això que poden jugar un paper clau en l’entorn educatiu. D’aquí, un dels principals pilars del nostre Centre Tecnològic Manel Xifra Boada (Comexi CTec), punt de trobada de professionals i espai d’innovació i intercanvi de coneixement del sector de l’envàs flexible. Centre que, any rere any, s’està situant com a institució de referència en la formació dels futurs professionals d’aquest sector.

El Comexi CTec respon a una necessitat i demanda creixent de coneixement que, al mateix temps, topa amb una crua realitat: la disminució del nombre de joves que aposten per fer carrera en l’àmbit tecnològic. Fa anys que la manca d’enginyers per cobrir les demandes de les empreses és una constant a tota la Unió Europea i, fins i tot, a tot el món. A casa nostra, els darrers anys, aquesta problemàtica havia quedat emmascarada per la crisi del model econòmic del nostre país, que, molt lentament, els experts apunten que es va superant. Una manca de vocació que, a conseqüència de l’aparició de les noves tecnologies disruptives, s’està agreujant de manera exponencial.

És necessari desenvolupar aquells mecanismes que ajudin a despertar vocacions entre els joves en etapa formativa. Aquest és un repte que tenim a àmbit de país i que hem de treballar de manera coordinada tots plegats: administracions, empreses i centres educatius.

Els premis Manel Xifra Boada són un bon exemple de la potenciació i retenció del talent. Beuen d’uns valors vigents i universals: la cerca de l’excel·lència professional, humana i la transmissió de coneixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona