Economia

Territori

Pacte institucional per fomentar l’ocupació al Camp

Alcaldes i regidors de Tarragona, Reus, Valls, Vandellòs i l’Hospitalet i la Conca signen una declaració per la concertació territorial en favor del desenvolupament econòmic

Li donen el nom de Declaració de la Cessetània

Reduir les actuals taxes d’atur i l’excessiva temporalitat del mercat de treball i activar la demanda interna autogeneradora de nova ocupació són dos dels objectius que es marquen els ajuntaments que ahir van signar una declaració institucional per promoure el desenvolupament econòmic al Camp de Tarragona. El pacte, el van signar alcaldes i regidors de Tarragona, Reus, Valls, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

L’acte d’ahir, que va tenir lloc al Convent de les Arts d’Alcover, era organitzat conjuntament per Idetsa, VallsGenera, Tarragona Impulsa, ConcaActiva i Mas Carandell, amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Alcover i el Grup Intermunicipal de la Catalunya Sud, format per un equip tècnic d’agents públics i privats del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre que fomenten de manera col·laborativa l’ocupació, la formació i el desenvolupament local. “Els municipis ja hem anat avançant de forma independent, però ara aquest pacte ens ha de permetre ser més innovadors i emprenedors, amb una visió conjunta i plural”, va dir Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Ocupació i de Recursos Humans de Reus.

La declaració per l’impuls de la concertació territorial al Camp de Tarragona, que s’ha batejat amb el nom de Cessetània, té el doble objectiu de presentar, per una banda, la voluntat d’impulsar iniciatives de desenvolupament econòmic i social intel·ligents, i per l’altra, de donar suport al desplegament de la Llei 13/2015 d’ordenació del sistema d’ocupació i del servei públic d’ocupació de Catalunya (SOC). De fet, en la jornada d’ahir hi van prendre part Mercè Garau, directora del SOC, que va insistir en la necessitat de “treballar des del territori” per fomentar l’ocupació.

Amb una població de més de 610.000 habitants, l’atur registrat al Camp és d’un 14,05%, una xifra superior a la mitjana catalana, que se situa en el 12,69%. “Un atur moltes vegades de llarga durada que porta a desigualtats i situacions d’exclusió social”, segons s’indica en la declaració. L’acte d’ahir va ser, sobretot, una declaració d’intencions per prioritzar l’ocupació, per instar també tots els actors socials i econòmics del territori “a coordinar-se i concertar en el marc dels reptes comuns”.

LA XIFRA

19.604
empreses
i 38.616 autònoms hi ha al Camp de Tarragona, un territori amb una població de 611.444 habitants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA