D'assalariats a emprenedors

El programa Inicia ha afavorit la creació de tretze noves empreses a la comarca de l'Alt Camp durant el 2009

Anna Roig i Jordi Peña són un exemple clar de com el programa Inicia ha obert les portes al món laboral a persones emprenedores. La jove parella regenta des de fa un mes el bar i restaurant Totti, de Valls, i el nou negoci els va més bé del que s'havien imaginat.

«Treballava com administrativa i el meu marit feia de paleta, i tots dos ens vam quedar sense feina. A mi se'm va acabar el contracte i al meu marit, que tenia contracte fix, el van acomiadar. Aleshores ens va sortir l'oportunitat d'agafar el traspàs d'aquest negoci, i no ens ho vam pensar dues vegades», explica l'Anna, que, juntament amb la seva parella, ja feia temps que parlaven de posar un negoci. «Va ser a la mateixa gestoria on ens vam adreçar per concretar els tràmits del traspàs on ens van comentar l'existència del programa Avança del consell comarcal, i allí ens van assessorar sobre ajuts econòmics i altres qüestions», recorda Anna Roig, que en una altra època ja havia treballat per a altres restaurants. Amb les subvencions a fons perdut, i amb diners que els ha deixat la família, s'han plantat pel seu compte, treballant, això sí, de dilluns a diumenge i fent algunes reformes al local que regenten a la carretera del Pla, a Valls.

S'han especialitzat com a llesqueria i, amb l'ajut d'una cuinera, també ofereixen plats de carn i peix amb menús al preu de vuit euros o esmorzars a cinc euros, que inclouen un entrepà, beguda i cafè. «Estem molt contents perquè el cap de setmana fem ple. La qüestió laboral està molt malament, i crec que hem tingut molta de sort de poder tirar endavant aquest projecte», conclou satisfeta l'Anna.

Sobretot de serveis

a.e

Les empreses que s'han constituït amb el pla Inicia són sobretot del sector serveis i s'han establert per tota la comarca. A Valls han obert el bar cockteleria d'Ivan Rodrigo, però també Serveis agraris i electricitat Francesc Pàmies; Transports de paqueteria Manuel López, i Reformes i insonoritzacions ADR Projectes. A Vilabella, ho han fet la perruqueria de Núria Oller i l'allotjament rural de Carme Ferrando; a Alcover, Transports amb camió grua d'Eloi Altés i la peixateria de Maria Rosa Martínez; a Masllorenç, el bar restaurant Euroac; a Vallmoll, Electricitat i fontaneria Jordi Morales; a Rodonyà, la farmàcia de Maria Montiel Fuertes i a Tarragona, Distribució d'aigua envasada de Distribucions Solanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA