Economia

empresa

El Corte Inglés guanya un 3% el 2016 i absorbeix Hipercor

La companyia ha incrementat el benefici tot i haver destinat 178,4 milions al pla de prejubilacions

La fusió amb la cadena d’hipermercats li ha de permetre estalviar costos i augmentar vendes

El Corte Inglés ha guanyat, el seu últim exercici fiscal, tancat al febrer, 160,63 milions d’euros, un 3% més que un any abans, i ha incrementat les vendes un 2%, fins a 15,504 milions, i amb aquests resultats signa el tercer any consecutiu a l’alça, segons els comptes del grup, que aposta per internet per continuar creixent.

La companyia ha augmentat el benefici tot i haver destinat 178,4 milions al pla de prejubilacions, a què es van acollir 1.341 persones. Si no fos per aquesta provisió, el resultat net atribuït hauria estat d’uns 294 milions, contra els 155,93 del 2015. El resultat brut d’explotació (ebitda) ha millorat un 7,5%, fins als 981 milions, segons els comptes del grup aprovats ahir per la junta d’accionistes, que va donar llum verd a tots els punts de l’ordre del dia per “unanimitat”, segons van destacar fonts de la companyia.

“S’han assentat les bases perquè el grup torni als seus millors temps i a viure una nova etapa daurada suportada per uns comptes sanejats”, han apuntat des d’El Corte Inglés, un grup que confia a tornar a les xifres prèvies a la crisi encara que no s’hagi fixat un marc temporal. El 2007, el gegant de la distribució va guanyar 747,6 milions i va facturar 17.989 milions.

Líder a Europa

La companyia, que manté el lideratge dels grans magatzems a Europa, confia tancar el 2017 també amb creixement gràcies, en part, a la fusió entre El Corte Inglés i Hipercor, una operació aprovada, ahir, per la junta d’accionistes i amb què preveu estalviar costos i créixer en vendes gràcies a una millor organització de l’oferta comercial.

Principal desafiament

Durant la seva intervenció en la junta, el president del grup, Dimas Gimeno, va assegurar que continuaran centrats a optimitzar processos interns i recursos, i dedicaran “importants inversions” per avançar en la seva “fonamental transformació digital”. El “gran desafiament”, va subratllar, és el que va anomenar “omnicanalitat” –que els usuaris puguin comprar indistintament a la botiga i a internet–, cosa per a què El Corte Inglés està molt millor posicionat que altres operadors purament de vendes en línia, com ara Amazon, gràcies a la seva xarxa comercial, van assegurar des del grup. Per Gimeno, el comerç electrònic no és el futur, sinó el present, i no hi ha repte “més suggestiu ni més urgent” que enllaçar la botiga tradicional amb els nous canals electrònics.

Segons dades del grup, les comandes a www.elcorteingles.es van créixer un 60% i les vendes, un 40%. Només en alimentació, les vendes van pujar un 20% i el supermercat d’El Corte Inglés lidera aquest segment del mercat per internet. El grup va invertir 319 milions el 2016 i va tancar amb 91.690 treballadors, xifra similar a la d’un any abans, malgrat les prejubilacions, ja que hi va haver més de 1.200 contractacions.

LA XIFRA

160,63
milions d’euros
és el total dels guanys del grup el 2016. Amb aquest, fa tres anys seguits que té beneficis.

Cadena d’hipermercats independent des del 1979

El Corte Inglés ha decidit absorbir la seva cadena d’hipermercats Hipercor, un canvi substancial per a una empresa constituïda com a filial independent des que la societat es va crear, el 1979, i amb què el grup espera “reorganitzar” l’oferta i millorar resultats. El format hipermercat era encara una novetat a l’Estat espanyol quan el primer Hipercor va obrir portes, el 5 de setembre del 1980 a Sevilla. Actualment, té 43 centres i més de 7.000 empleats. Hipercor ha tancat el 2016 amb 1.322 milions d’euros en vendes, un 5,7% menys que al 2015, però amb un benefici net d’1,07 milions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona