La Marina Alta tanca el 2009 amb 14.547 persones aturades

La comarca ha perdut en els dos últims anys prop de 8.000 llocs de treball. A Pego, la xifra es concreta en una pèrdua, en dos anys, de 447 persones que s'han quedat sense feina des de 2007.

Per a minvar l'efecte, a finals de 2009 es presentava a Pego el taller d'ocupació local impulsat per Creama i el Servef comarcal i participat per l'Ajuntament de Pego, que posarà en valor la Muntanyeta Verda i que formarà i donarà feina a 30 persones, la majoria pegolines.

Desembre del 2009 ha sigut un molt mal mes per a l'ocupació a la Marina Alta, tal i com ho es comprova, per la situació de la desocupació en la comarca, el sindicat Comissions Obreres, que ha tancat l'any amb 134 treballadors més que en el mes anterior en les llistes del Servei Públic d'Ocupació.

Més de la meitat de la desocupació acumulada, segons indica en un comunicat, ho suporta el sector serveis amb 8.422 desocupats, seguit del sector de la construcció amb 3.846 treballadors i la indústria amb 1.123.

El sindicat entén que la crisi generada per un model econòmic basat en l'especulació immobiliària i la construcció acompanyat de la caiguda del consum està tenint un impacte molt negatiu sobre l'ocupació a la comarca. Les localitats que més persones aturades han generat en l'últim any, segons la informació que aporta el sindicat, són Dénia amb 4.643 persones, Calp amb 2.012 i Xàbia amb 1.885 desocupats. Així, així, fins arribar a l'esgarrifosa xifra de 14.547 aturats, situats majoritàriament en el sector serveis i construcció.

Pel que fa a Pego, el 2009 es tanca també amb xifres cada vegada més negatives i en el darrer mes de desembre es registraven 768 persones aturades a l'oficina del Servef local, incrementant-se en 4 persones respecte el mes de novembre de 2009. Un increment que vist en curt termini, sembla insignificant, però que si el comparem amb els anys anteriors, 2008 i 2007, es transforma en més que preocupant. I és que al desembre de 2008 van ser 556 persones registrades al SERVEF i en desembre de 2007 la xifra era de 321 persones aturades.

La incidència de la desocupació coincideix amb les dades comarcals, ja que és el sector serveis qui més aturats registra amb 381 desocupats, seguit per la construcció amb 203. La indústria suma 83 aturats i les persones sense activitat econòmica prèvia són 77. En darrer lloc se situa l'agricultura amb 24 persones aturades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona
Economia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA