Economia

Oci

Impuls a la dinamització de les estacions d’esquí nòrdic

Es busca promocionar la modalitat més minoritària dels esports de neu, també coneguda com a esquí de fons

El grup de treball de les estacions d’esquí de muntanya representa administració i empresaris del sector

És la germana petita dels esports de neu, la modalitat més minoritària perquè, possiblement, sigui també la més exigent físicament i tècnicament. L’esquí nòrdic o esquí de fons es presenta com un diamant en brut per generar activitat al Pirineu i, en aquest sentit, el grup de treball de les estacions d’esquí de muntanya s’ha plantejat el repte de dinamitzar el sector.

La iniciativa surt de la taula estratègica de les estacions de muntanya, un pla de treball i de diagnosi que la Generalitat va posar en marxa aquest estiu amb voluntat d’analitzar la situació especifica del sector de la neu i les estacions de muntanya, com també el seu impacte econòmic, social i territorial, i proposar polítiques governamentals a llarg termini i línies d’acció a curt termini. La taula estratègica pretén coordinar la participació dels departaments de l’administració catalana a les estacions d’esquí i muntanya. Es tracta d’explotar totes els recursos i possibilitats que presenten les estacions del Pirineu fent-ne una radiografia i posant idees en comú conjuntament amb altres organismes i entitats implicades, siguin públiques, locals o privades. La taula té quatre grups de treball: el de promoció del turisme de neu i de muntanya; el d’ordenació del territori, polítiques ambientals i medi natural i canvi climàtic; el d’infraestructures, accessos a les estacions i mobilitat, i el d’esquí nòrdic.

En aquest context, de la recent reunió celebrada a la Seu d’Urgell pel grup de treball d’esquí nòrdic, se’n desprèn que de moment s’elaborarà un document per detectar les necessitats de les estacions en matèria d’equipaments i, a continuació, es convocarà una línia d’ajudes per tal de fer millores als refugis de les set estacions d’esquí nòrdic de l’Alt Pirineu. Són, concretament, Sant Joan de l’Erm, Tuixent-La Vansa, Aransa, Lles de Cerdanya, Guils Fontanera, Virós-Vall Ferrera i Tavascan.

La Generalitat manté que les estacions d’esquí i de muntanya generen un impacte directe territorial de 250 milions i assenyala que, segons fonts del sector, se’n deriva un impacte indirecte i induït a les comarques de muntanya que pot arribar als 500 milions. Per cada lloc de treball que es crea en una estació amb remuntadors, se’n poden arribar a crear 5 a la comarca i a l’entorn de la muntanya.

LA XIFRA

7
estacions d’esquí nòrdic hi ha a l’Alt Pirineu: Tavascan, Aransa, Sant Joan de l’Erm, Tuixent, Lles, Guils i Virós.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA