Economia

La CEOE rebaixa del 3,2% al 3% el creixement

L’executiu del PP, que ha ajustat el del 2018, diu que podria continuar baixant

La patronal espanyola, la CEOE, es va afegir ahir a les revisions a la baixa en el creixement del PIB a causa de la situació política a Catalunya. La cúpula empresarial que presideix el català Joan Rosell considera que el PIB espanyol es ressentirà de la crisi política i que creixerà un 3% aquest any, enfront del 3,2% inicialment previst. La CEOE alerta que l’escenari polític ha tingut un impacte sobre el sector financer, la inversió i el trasllat de seus i també en la borsa i l’evolució de la prima de risc.

El govern espanyol ja va fer dilluns la seva valoració, tot i que en aquest cas l’aposta és que l’impacte econòmic es noti especialment l’any que ve (amb un creixement del PIB del 2,3% en comptes del 2,6%). En tot cas, la secretària d’estat d’Economia, Irene Garrido, afegia ahir que el refredament de les previsions per al 2018 preveu només un escenari d’incertesa, però no un escenari de crisi o el d’una Catalunya independent, que tindrien uns efectes molt superiors, si bé Garrido descartava després que siguin possibles.

Per la seva banda la patronal turística Exceltur calcula que la inestabilitat política a Catalunya ja està afectant la demanda i podria arribar a restar la previsió de creixement del sector del 4,1% al 3,1% aquest exercici.

Tot plegat va fer que ahir el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, acusés els independentistes de buscar la “ruïna” econòmica i provocar “gana” a Catalunya.

Prop de 700 empreses han canviat la seu

Continua el degoteig de canvis de seus socials per la situació política. Ahir van confirmar el pas Pastas Gallo, que la porta a Còrdova (on té fàbrica) i la Bruixa d’Or. La mítica administració de loteria de Sort s’emporta la seu social a Navarra i canvia també la seu fiscal, que anirà a Madrid. Dilluns ja va fer el pas la centenària Codorniu i Freixenet confirma que ho votarà en el pròxim consell a finals de mes. Per la seva banda, el Col·legi de Registradors va actualitzar ahir el volum d’empreses catalanes que han fet el pas de canviar la ubicació de la seva seu social i indica que ja són prop de 700 firmes, concretament 692, les que han fet el pas des de l’1-O passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona