Economia

El Pirineu de l’Empordà es reivindica

Els dies 18 i 19 Maçanet de Cabrenys acollirà la primera fira Pirempordà-Canigó

El poble de Maçanet de Cabrenys acollirà el cap de setmana vinent, 18 i 19 de novembre, la primera edició de Pirempordà-Canigó . Aquesta fira, que es defineix com “la primera fira del Pirineu empordanès”, vol convertir-se en un referent per a professionals i empreses que es dediquen als esports i a l’oci de muntanya, tant a la demarcació de Girona com a la Catalunya del Nord i a la regió francesa Occitanie.

La fira és una iniciativa de l’Ajuntament de Maçanet de Cabrenys coorganitzada amb la societat Creartiva, especialitzada en esdeveniments d’aquest tipus. L’alcaldessa, Mercè Bosch, defensa que el seu municipi té la situació idònia per aquesta fira: “L’Empordà és molt ric, podem trobar-hi de tot, però hi ha vida més enllà de la platja; no cal descuidar la part interior i la muntanya. A Maçanet ho tenim clar, perquè som molt a prop de la frontera, vivim del turisme, ja tenim molts visitants que venen de l’altre costat de la frontera a comprar, van als nostres restaurants i practiquen activitats als nostre terme. Ho hem de potenciar i per això hem pensat en aquesta fira per a professionals.”

Fira transfronterera

A partir del bon acolliment d’aquesta iniciativa entre professionals i institucions de la Catalunya del Nord, la idea inicial s’ha ampliat cap a un esdeveniment transfronterer, amb la col·laboració d’empreses i institucions de banda i banda de la frontera, com l’agrupació Sud-Canigó, que promou el turisme a l’Alt Vallespir. Amb vista al 2018, ja s’està estudiant organitzar-ne la segona edició en un municipi del Vallespir. Pel que fa la participació gironina, Pirempordà-Canigó té el suport del consorci Salines-Bassegoda, d’Empordà Turisme, del patronat de turisme Costa Brava Pirineu de Girona i de la Generalitat mitjançant marques com Pirineus Catalunya.

Una oferta lúdica i per a professionals

Durant tot el cap de setmana una vela reunirà les empreses del sector de l’esport, l’oci i el lleure de muntanya, de banda i banda de la frontera. Però la fira també està pensada per a un públic familiar amb un espai Aventurland, on hi haurà un circuit de kart-cross, buguis elèctrics, un circuit de BTT, un rocòdrom i més activitats, com una iniciació a l’astronomia, amb els responsables de l’observatori d’Albanyà. Un altre espai serà el Creartiva Market, amb parades d’artesania (joieria, roba, etc.). Finalment, també hi haurà un zona per a productes locals (olis i vins i de l’Empordà) i per a la restauració amb furgoteques, a més de l’oferta dels restaurants tradicionals del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA