Economia

Societat

El clima polític no afecta l’activitat firal a Catalunya

El 2018 se’n faran 458 a tot Catalunya, 43 d’àmbit internacional i estatal

“Les empreses mantenen els compromisos i la resposta dels visitants és normal”, afirma la Federació de Fires

L’any vinent, a Catalunya es faran 458 fires, segons va fer públic ahir la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, en la inauguració de la 24a edició del congrés del sector, que té lloc durant dos dies a les Borges Blanques. La xifra és molt similar a la d’enguany (467) i a la d’en fa dos (454). “La davallada respecte del 2017 és perquè hi ha una quinzena de fires internacionals i estatals que habitualment tenen lloc en anys imparells”, assegura Ramon Ferrando, el president de la Federació de Fires de Catalunya. El 2018, n’hi haurà sis de noves d’àmbit comarcal.

El complex moment polític de Catalunya sí que afecta l’estat d’ànim, però de moment no directament a l’organització i l’assistència a les fires. “Es constata que no hi ha bon humor, però les empreses estan complint els compromisos. La resposta dels visitants, professionals i públic general és la normal”, afirma Ferrando. Posa com a exemple el Fòrum Gastronòmic de Girona, que el passat cap de setmana “va ser tot un èxit i va superar l’edició anterior”. El manteniment de l’activitat firal és fruit “d’una combinació de tradició –n’hi ha que fa mig segle que es fan– i innovació”, que les fa resistents.

L’arrelament d’aquests grans aparadors de productes i, alhora, creadors de xarxes professionals s’evidencia en el fet que més de la meitat de les fires estan relacionades amb l’alimentació, l’hoteleria i els seus equips (24%). Indirectament, doncs, amb un dels sectors més importants de l’economia catalana, l’agroalimentari. Les multisectorials, però, continuen sent les més freqüents, el 30% del total. I en tercer lloc hi ha les relacionades amb l’artesania i la ceràmica (12%).

LA XIFRA

248
municipis
faran activitats firals durant el 2018 a Catalunya.

Lleida acull 79 fires, el 17% del total català

Ponent acollirà l’any vinent 46 activitats firals, i l’Aran i la resta del Pirineu, 33 més. Són el 17% de les que es faran a tot el país. “Som un país capdavanter a Europa en l’àmbit firal”, va assegurar ahir al congrés la directora general de Comerç. De la seva banda, l’alcalde de les Borges Blanques, Enric, Mir, destaca “la notorietat i l’aposta per la professionalitat de les fires lleidatanes, una mostra de la voluntat emprenedora del territori, que hi porta representats l’excel·lent qualitat dels productes”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA