Economia

Els hotelers no coneixen el pla de pisos turístics de Lloret

El president del gremi manté que només els van explicar algun detall en una reunió amb veïns

Manté que no són partidaris de “restriccions empresarials” i que no hi ha conflicte amb el sector

El president del gremi d’hotelers de Lloret de Mar, Enric Dotras, va assegurar ahir que desconeixien el contingut del pla especial per regular els habitatges d’ús turístic (HUT) que ha aprovat l’Ajuntament de Lloret i va dir que l’estudiaran i valoraran si hi presenten al·legacions. Amb tot, hi va afegir que el gremi sí que coneixia que s’estava elaborant. “En el seu moment vam demanar poder-lo treballar conjuntament per donar la nostra opinió i ens van dir que no”, va lamentar. “No el coneixem. Que en una reunió es digui que s’està fent i que hi haurà modificacions per zones no és conèixer-ne gaire res”, va afegir-hi Dotras. L’empresari no va voler pronunciar-se sobre la nova regulació fins que l’hagin estudiat, però va avançar que en general no són partidaris de “les restriccions empresarials”. “Som més partidaris de regular les coses en l’àmbit normatiu i aplicar-ho, cosa que no s’ha fet gaire”, va valorar. Dotras no creu que hi hagi cap conflicte entre els HUT i el sector hoteler: “Sempre hem considerat els HUT que estan en situació legal una forma més d’allotjament. El mercat evoluciona i per nosaltres són una forma més d’allotjament que no perjudica els hotels, és complementari.” A diferència de les crítiques que fa ICV-EUiA, que considera que els HUT no creen llocs de treball, com en canvi sí que fan els hotels, Dotras manté que sí que en creen: “S’han de netejar, s’han de mantenir, s’han de pintar, s’ha d’acompanyar els client. Si generen el mateix nombre de llocs o no, l’estudi no el tinc, però com a gremi hem dit que tota forma d’allotjament legal és complementària.”

D’altra banda, l’Ajuntament portarà al ple de dilluns la modificació d’alguns articles de l’ordenança reguladora dels HUT, aprovada el 3 de juliol, després que el 13 de novembre la Generalitat va fer un requeriment previ a la via contenciosa contra l’aprovació definitiva de l’ordenança, que l’Ajuntament ajustarà ara en alguns articles i que tornarà a estar a exposició pública.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona

Fiscalitat de l’empresa familiar

conseller de famílies empresàries