Els empresaris reclamen ajudes de l'Estat per no perdre competitivitat i fomentar l'exportació

Diverses receptes amb un mateix objectiu: la reactivació econòmica. Això és el que van fer Salvador Alemany, president del Cercle d'Economia i d'Abertis Infraestructures; Josep Piqué, president de Vueling i de la consultora Pangea XXI; Josep Lluís Bonet, president del grup Freixenet i delegat de la Cambra de Comerç de Barcelona a l'Alt Penedès, i Albert Calzada, president de la UEP i de la companyia Serra Salt Machinery, líder mundial en l'obtenció i purificació de sal. Els quatre conferenciants van exposar davant de més de 200 persones les seves receptes dijous al centre de convencions de Bodegues Vallformosa, convidats per la UEP i el cercle d'Economia.

El president de Vueling, Josep Piqué, va obrir el debat explicant el poder dels països emergents i va afirmar que, per sortir de l'actual situació de crisi, cal que el govern de l'Estat espanyol injecti més de 50.000 milions d'euros en el sector productiu per cercar alternatives al sector de la construcció i que s'apliquin polítiques de control financer a les empreses. El president d'Abertis, Salvador Alemany, va destacar el poder de recuperació econòmica que té Catalunya, «sempre que es facin els deures» i va fer una crida a «recuperar l'ànim i la creativitat». Per la seva part, el president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, va destacar que la crisi actual és, sobretot, «fruit d'una important crisi de valors» i va destacar que «el més preocupant és que Zapatero està donant cada cop més símptomes de debilitat i angoixa». Finalment, el president de la UEP, Albert Calzada, va proposar l'impuls de la internacionalització de les empreses i va posar com a exemple el treball que des de fa anys realitza la seva companyia. «Hem d'obrir horitzons, no tenir por de sortir a fora, perquè hi ha molts països que reben les empreses europees amb els braços oberts», va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA