Establiments centenaris de l'Alt Camp

Cinquanta-sis establiments i empreses de la comarca de l'Alt Camp amb més d'un segle d'història seran distingides per la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, en l'acte del seu centenari, que tindrà lloc al Centre Cultural el divendres 19 de febrer (21h). L'acte estarà encapçalat pel president de la Generalitat, José Montilla i hi assistirà l'alcalde de Valls, Albert Batet. Diferents batlles de la comarca també compartiran aquest moment, a més del secretari de Foment del Treball, Joan Pujol. S'espera també l'assistència dels representants de les cambres de comerç de Sant Feliu de Guíxols, Sabadell, Tortosa i Reus, a més del director de l'Institut Europeu de la Mediterrània, Senén Florensa. L'actor vallenc Ricard Ferré, presentarà la vetllada, en què es projectaran les imatges més significatives del centenari de la Cambra de Comerç i Indústria, a més de la trajectòria d'aquesta entitat, la segona més novella de Catalunya, tot i tenir cent anys, juntament amb la de Tortosa, després de la de Girona.

Entre els establiments que rebran el reconeixement n'hi ha quaranta-un que són de Valls; quatre, del Pla de Santa Maria; tres, d'Alcover; dos, de la Riba; dos, de Bràfim; un, de Picamoixons; un, de Puigpelat; un, de Vilabella, i un, de Vilallonga del Camp. A la capital de l'Alt Camp destaquen per la seva antiguitat la merceria Maria, antiga Casa Seguidillas, que va ser fundada el 1825 o la farmàcia Viscasillas, creada l'any 1867. A Valls l'any 1875 va obrir la coneguda ferreteria Serra, aleshores amb el que va ser el seu primer propietari, Joan Porta Llorach, que la va traspassar a l'actual família Serra l'any 1926.

A la comarca, la farmàcia Manyé, de Vilabella, és la més històrica, ja que data del 1750. Pel que fa a les indústries, la paperera Gomà-Camps, creada l'any 1758 a la Riba, té la trajectòria més llarga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA