Economia

Gastronomia

Nomo i Mas de Torrent sumen a la Costa Brava

L’aliança dels restauradors barcelonins, especialitzats a fusionar tradició japonesa i producte de la terra, i la família Figueras cristal·litza en un tercer establiment al Nàutic de Sant Feliu

L’aliança entre els grups Nomo, especialitzat en el sector de la restauració a Barcelona amb diversos establiments, i Mas de Torrent, referent en hostaleria de qualitat a la demarcació de Girona va fer possible, el 2015, l’obertura del restaurant Far Nomo, que traslladava l’essència de la cuina del xef executiu Naoyuki Haginoya a un espai emblemàtic com és el far de Sant Sebastià. Un any després, va seguir el Jani, amb una línia més mediterrània, també a Llafranc. I la darrera novetat, que ha arrencat aquesta mateixa setmana a Sant Feliu de Guíxols, és el Nomo Nàutic, a l’actual edifici del club nàutic guixolenc i a pocs metres del trenc de les onades.

Haginoya fa casar la tradició japonesa –no hi manca el sushi com a exponent més popularitzat, però amb ingredients exclusius– amb producte de proximitat i de mercat. I això, a la Costa Brava, permet explotar el peix blau i de roca –roger en tataki–, la gamba de Palamós –en tàrtar–, trobar-li el punt a un bon pop a la brasa i posar les espardenyes marines a dansar dins d’un arròs de Pals amb aromes orientals i ritme de trompetes de la mort. L’arròs és de collita pròpia, en una parcel·la reservada al Baix Ter i amb producció totalment ecològica.

L’aventura del Grup Nomo a les comarques gironines va arrencar el 2014, col·laborant amb Mas de Torrent. Àlex Figueras recordava que volien donar un gir a l’oferta gastronòmica del restaurant de la piscina, es van posar d’acord i l’experiència ha anat prenent volada. Amb discreció però una gran acceptació de la clientela, Nomo Far ha aconseguit obrir gairebé tot l’any, en un emplaçament singular. I el nou Nomo Nàutic guixolenc aspira a seguir-ne els passos. “Ens encantaria allargar la temporada al màxim”, avança Borja Molina-Martell, per mantenir el ritme, la qualitat i la composició de la plantilla. D’entrada, donen feina a un equip de 12 persones, però els plans preveuen ampliar-lo a unes 30 als mesos d’estiu.

El Club Nàutic de Sant Feliu ha donat facilitats perquè el projecte tiri endavant, després d’anys cercant una oferta gastronòmica estable i atractiva perquè també no socis s’apropin a les instal·lacions. Molina-Martell i Figueras, però, destaquen el magnetisme de l’emplaçament, a l’extrem de llevant de la badia. I anuncien que s’implicaran en esdeveniments com ara el Festival de la Porta Ferrada, ja que són a tocar de l’esplanada de l’Espai Port.

L’arribada a Sant Feliu els permetrà cobrir millor l’altre extrem de la Costa Brava centre, més accessible que no pas Llafranc, i donar una millor cobertura, alhora, a la clientela gironina a qui no li ve de gust desplaçar-se a Barcelona i a la clientela que estiueja a la zona.

De moment, no donen pistes sobre futures expansions, ja que són d’anar pas a pas. Però, a banda de la fusió japomediterrània del Nomo, l’altra opció que tampoc no es pot descartar és que mirin de desdoblar l’actual Jani.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Criteria Caixa es convertirà en el primer accionista de Colonial

barcelona

Girona limitarà els grups de turistes a 25 persones i prohibirà l’ús d’altaveus

GIRONA

L’IRTA converteix les seves explotacions en laboratoris amb nova tecnologia

la tallada d’empordà

Neix una plataforma veïnal que reclama reduir el turisme a la ciutat

GIRONA
SANT PERE PESCADOR

El càmping gironí Las Dunas, premiat als ACSI Awards 2024

GIRONA

La Copa Amèrica, impuls a l’economia local

GIRONA

Les exportacions a la demarcació creixen un 87% en deu anys

GIRONA

Tesla, entre la promesa i la pràctica

PROFESSOR ECONOMIA I EMPRESA UNIVERSITAT DE GIRONA, EMPRENEDOR I EXPERT EN GESTIÓ DE CRISI I DESENVOLUPAMENT DE NEGOCI
FIGUERES

Uns 800 inscrits a la Fira TreballemGI, que ofereix més de 200 llocs de treball

FIGUERES