Economia

Estat espanyol

Blockstone llança una opa sobre Hispania i serà líder hoteler a l’Estat

La Comisión Nacional del Mercado de Valores (CNMV) va aixecar ahir la suspensió de cotització de la socimi Hispania Activos Inmobiliarios aprovada dimecres, després que el fons d’inversió nord-americà Blackstone hagi publicat un fet rellevant en què anuncia un acord incondicional per adquirir el 16,56% de les accions d’Hispania a un preu de 315,376 milions d’euros, 17,45 euros per acció. L’operació va acompanyada de l’anunci d’una oferta pública voluntària d’adquisició sobre la totalitat de les accions d’Hispania, una operació que, excloent el 16,56% de les accions adquirides, podria suposar un cost de prop de 1.600 milions d’euros. Blackstone –com és habitual en aquestes opes– condiciona l’operació a adquirir com a mínim la meitat més una acció del capital d’Hispania, una socimi participada pel multimilionari George Soros.

L’operació s’ha articulat a través d’Alzette Investment (Bidco), societat participada íntegrament per entitats assessorades per filials del fons Blackstone. La socimi Hispania està presidida per Rafael Miranda i és el primer grup hoteler de l’Estat espanyol amb 46 hotels i unes 13.100 habitacions, a més d’una participació del 24% en el grup Barceló. A més de tenir presència en el sector turístic, Hispania és propietari de vint edificis d’oficines a Madrid, cinc a Barcelona i un a Màlaga, amb un total de 187.000 metres quadrats.

El 2017, Hispania va ingressar 156,6 milions d’euros, amb un benefici de 222,8 milions d’euros i un ebitda de 102,6 milions d’euros, i a finals de febrer passat va anunciar que pagaria 95 milions d’euros en dividends, 0,87 euros per acció. El 83% dels ingressos de la socimi procedeixen de la divisió hotelera; el 15%, de les oficines, i el 2%, dels immobles residencials. El multimilionari George Soros és el principal accionista de la socimi Hispania, que té el 16,7% de les accions.

En el mercat continu de la borsa espanyola, la cotització de les accions d’Hispania es va desplomar ahir un 6,27%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona
economia

Creix un 6,8% la compravenda d’habitatges al febrer

barcelona