Economia

La segona fira del vi de Rabós s’amplia amb un dia per a professionals

Demà la fira Contraban estarà oberta al públic amb dotze cellers de banda i banda de l’Albera

La jornada tècnica tindrà lloc dilluns

La segona edició de la fira de vins Con­tra­ban, a Rabós d’Empordà, enguany s’allar­garà un dia més i incor­po­rarà una jor­nada per al públic pro­fes­si­o­nal. A més de la fórmula que es va estre­nar l’any pas­sat de tas­tets per al públic en gene­ral (demà), dilluns s’orga­nit­zarà una xer­rada tècnica pen­sada per a un públic pro­fes­si­o­nal. Enric Bar­tra, tècnic d’Incavi, inves­ti­ga­dor i enòleg, farà una xer­rada tècnica titu­lada Micro­bi­o­lo­gia en l’ela­bo­ració dels vins de mínima inter­venció. A con­ti­nu­ació tindrà lloc una taula rodona sobre els “vins de mínima d’inter­venció” en què inter­vin­dran som­me­li­ers, res­tau­ra­dors i enòlegs.

Vi de mínima inter­venció

Des de l’orga­nit­zació, Jordi Esteve explica que la incor­po­ració de la jor­nada per a pro­fes­si­o­nals té una doble jus­ti­fi­cació: d’una banda, fer palès l’èxit de la pri­mera edició ampli­ant els actes, i de l’altra, res­pon­dre a la petició de pro­fes­si­o­nals del sec­tor de la res­tau­ració, interes­sats per l’esde­ve­ni­ment però que no poden par­ti­ci­par-hi si els actes es con­cen­tren en diu­menge. La prin­ci­pal carac­terística de la fira Con­tra­ban és que se cen­tra en la pro­moció de viti­cul­tors ela­bo­ra­dors de petit for­mat, pro­ce­dents de cada banda de l’Albera i que pro­du­ei­xen vins ela­bo­rats amb vinya ecològica o amb mínima inter­venció sobre el vi. En relació amb la pos­si­ble com­petència entre pro­duc­tors d’una banda i l’altra de la fron­tera, Esteve jus­ti­fica que no ho veuen com un pro­blema sinó al con­trari, com la pos­si­bi­li­tat de tei­xir una unió entre pro­duc­tors que tre­ba­llen de la mateixa manera. La fira és orga­nit­zada per Jordi Esteve de Rim, Vins i Vinyes i Noemí Mora­les d’Ate­lier, Marke­ting & Events, en col·labo­ració amb l’Ajun­ta­ment de Rabós. Pel que fa a la taula rodona de dilluns, hi par­ti­ci­pa­ran Sal­va­dor Gar­cia-Arbós (gastrònom i peri­o­dista), Enric Bar­tra (inves­ti­ga­dor i enòleg), Anna Vicens (pre­si­denta de l’Asso­ci­ació Cata­lana de Som­me­li­ers), Roger Viusà (som­me­lier i res­tau­ra­dor), Josep Mit­jans Buxens (enòleg), Carme Casa­cu­berta (enòloga) i Albert Costa (enòleg i vinya­ter).

Tastets demà a la plaça

Demà la fira estarà oberta al públic en general, de les onze del matí a les set de la tarda. Els tiquets de degustació (12 euros) permetran fer tastets dels dotze cellers que tindran parada a la plaça del poble: sis són del nord de l’Albera (Banyuls de la Marenda, Sant Andreu de Sureda, Espirà de l’Aglí, Montner i la Torre de França); cinc cellers són de l’Empordà (Rabós, Agullana, Sant Climent Sescebes i la Selva de Mar), i el celler convidat és d’Alella.

A més de les degustacions de vins, també hi haurà una programació d’animacions musicals i restauració amb tastets de la cuina de les àvies de Rabós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.